VERKOCHT

Vorige Artikel 163 van 440 Volgende

Vintage Brabantia schoenenpoetsdoos, poetsmiddelendoos in "Shadow bruin": twee tinten bruin

Artikelnummer: RV-3998-22

VERKOCHT


Vintage Brabantia schoenenpoetsdoos, poetsmiddelendoos in "Shadow bruin": twee tinten bruin

  • Vervaardiger: Brabantia Home Steel
  • Vervaardigingsdatum: 1970 - 1980

Beschrijving
Mooie authentieke ouderwetse (schoenen)poetsdoos van Brabantia. Deze poetsdoos is uitgevoerd in het stijlvolle Brabantia dekor 'Shadow bruin': twee tinten bruin met de hand gespoten. Voorzien van chromen details zoals het handvat en sluiting. De naamsticker "Brabantia" is nog op het deksel aanwezig.

Conditie
Deze metalen Brabantia poetsdoos verkeert in een goede vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving. 

Formaat

  • Hoogte: 9 cm. 
  • Lengte: 37 cm. 
  • Breedte: 21 cm. 
     


Brabantia is een bedrijf opgericht in het Nederlandse dorp Aalst dat metalen en kunststof huishoudelijke producten vervaardigt. Tegenwoordig bevindt de hoofdzetel zich in Valkenswaard, Noord-Brabant. In Nederland vindt geen productie meer plaats.

Het bedrijf is begonnen in 1919 met 15 werknemers onder de naam Van Elderen & Co. Het was oorspronkelijk een metaalwarenbedrijf dat toeleverde aan de landbouw en de sigarenindustrie: melkzeven, emmers, trechters, gieters en sigarenblikjes.

Het bedrijf groeide en het richtte in 1948 een verkooporganisatie in België op. In 1957 werd een fabriek in Valkenswaard, en in 1963 werd een fabriek in Overpelt geopend, terwijl in 1964 de Eerste Groninger Apparaten- en Metaalwarenfabriek (EGAM) te Roden werd overgenomen. Vervolgens werden verkooporganisaties opgericht in Frankrijk (1966), in het Verenigd Koninkrijk (1973) en in Zwitserland (1975).

Bij oprichting in 1919 had het bedrijf de naam "Van Elderen & Co". Na enige tijd is de naam veranderd in "Van Elderen's Metaalwarenfabrieken Brabantia". Vanaf ongeveer 1941 is het eerste gedeelte van de naam weggelaten, en is het alleen nog "Brabantia". "Brabantia" is het Latijnse woord voor Brabant.

Brabantia wordt in 1919 in het Nederlandse plaatsje Aalst opgericht door een groep van 15 mensen. Een familiebedrijf pur sang. Toen en nu. Met een vast geloof in eerlijke producten, gemaakt door mensen met hart voor kwaliteit. Ideeën gericht op duurzaamheid – designed for living.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Blikken Brabantia schoenpoetsdoos

Onderwerp / Thema
Schoenpoetmiddelen - opbergen

Decoratie
Shadow bruin

Categorie
Retro-Vintage Brabantia

Kleur
Bruin - chroom

Vervaardiger
Brabantia Home Steel

Merk
Brabantia

Materiaal
Blik - metaal - chroom

Bijzonderheden
Scharnierend klapdeksel

Tijdperk
Jaren 1960 - 1970

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
9,00 cm

Lengte
37,00 cm

Breedte
21,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2023 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel