VERKOCHT

Vorige Artikel 175 van 439 Volgende

Fabeltjeskrant handpop Ed / Willem Bever - Fabeltjeskrant

Artikelnummer: SP-3984-22

VERKOCHT


Fabeltjeskrant handpop Ed / willem Bever - Fabeltjeskrant

  • Vervaardiger: SaraLee/Albert Heijn
  • Bedenker: Leen Valkenier
  • Vervaardigingsdatum: 2009-2010

Ed / Willem Bever handpop uit de tv-kinderserie 'De Fabeltjeskrant'.

Beschrijving
De Fabeltjeskrant was een dagelijks terugkerende korte uitzending juist voor kinderbedtijd op de Nederlandse televisie over de dagelijkse gebeurtenissen in het Grote Dierenbos in Fabeltjesland. Het nieuws werd voorgelezen door Meneer de Uil. De serie werd ook uitgezonden in Vlaanderen.

Ed en Willem Bever zijn twee personages uit de Nederlandse jeugdserie De Fabeltjeskrant. De twee gebroeders kwamen in 1968 in het Grote Dierenbos wonen om daar de vooruitgang te brengen.

De komst van de Bevers geschiedde op een moment in 1968 dat de serie gedoemd leek van de buis te verdwijnen. De verhalen zouden te moralistisch en te gecompliceerd zijn. Vandaar dat de schrijver van De Fabeltjeskrant Leen Valkenier besloot om een aantal dieren in de serie te introduceren, waarmee de kijkers zich gemakkelijk konden identificeren. Dit werden de twee noeste arbeiders Ed en Willem Bever. Het bleek een gouden greep.

Aanvankelijk moeten de andere dieren niets van de gebroeders Bever hebben. Ze moeten er erg aan wennen dat de gebroeders Bever hen de vooruitgang komen brengen.

Conditie
Deze handpop verkeert in een goede staat met normale sporen van gebruik. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Formaat

  • Lengte: 30-33 cm.

Willem Bever is de bever met het witte schort. Hij heeft enkel technische school gevolgd en is tevens de meest romantische van het tweetal. Af en toe trekt hij zich terug in zijn volkstuintje en verkeert dan soms in gezelschap van Harry Lepelaar. Hij wordt bewonderd door Martha Hamster, maar Willem weet niet zo goed hoe hij hiermee om moet gaan. Op zijn eigen manier probeert hij indruk op haar te maken door een stereo-installatie voor haar te bouwen. Maar dit doet hij ook, omdat hij het zo leuk vindt om te doen.

Ed Bever is de bever met het zwarte schort. Hij heeft doorgeleerd voor boekhouder en is de ernstigste van het tweetal. Dit valt mede te zien aan de stand van zijn wenkbrauwen. Ed Bever probeert ook vaak indruk te maken op Juffrouw Ooievaar. Als hij dan een conversatie met haar heeft, probeert hij bekakt te praten. Dit lukt maar ten dele, omdat het werkmansaccent toch duidelijk te horen is.

Land van herkomst
Nederland _ Holland

Soort object
Handpop Meneer de Uil uit de Fabeltjeskrant

Onderwerp / Thema
Fabeltjeskrant - handpop - knuffel

Categorie
Speelgoed

Kleur
Bruin - oranje - rood - zwart - wit

Uitgever
SaraLee

Vervaardiger
Leen Valkenier

Merk
Albert Heijn

Materiaal
Stof

Bijzonderheden
Personage uit De Fabeltjeskrant

Tijdperk
2010

Kwaliteit
Goede gebruikte staat

Hoogte
Ongeveer 33,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2023 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel