VERKOCHT

Vorige Artikel 15 van 54 Volgende

Vintage bewaarblik voor WASA knäckebröd met Jan, Jans en de kinderen van Jan Kruis

Artikelnummer: BT-3958-22

Vintage bewaarblik voor WASA knäckebröd met Jan, Jans en de kinderen van Jan Kruis

  • Vervaardiger: Thomassen & Drijver Verblifa | Wasabröd
  • Vervaardigingsdatum: 1985 - 1999

Voor de verzamelaar! 

Het bekende en veel gezochte bewaarblik van Jan, Jans en de kinderen voor Wasa Knäckebröd. Het mooie design bewaarblik beschermt uw knäckebröd en houdt het heerlijk knapperig.

Beschrijving
Rechthoekig blik met afgeronde hoeken. Het blik heeft een los oversluitdeksel met hoge rand. De decoratie van dit blik bestaat uit een felgele ondergrond met oranje details. Op het blik en deksel staan diverse tekeningen van de bekende figuren uit de strip "Jan, Jans en de Kinderen" getekend door Jan Kruis. Op het blik is het onderwerp "Wasa Knäckebröd".

Conditie
Dit blik verkeert in een goede vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Lengte: 19,5 cm.
  • Breedte: 8,5 cm.
  • Hoogte:  12,5 cm. 

Jan, Jans en de kinderen is een wekelijkse strip van telkens één pagina, oorspronkelijk van de hand van Jan Kruis (1933-2017). De eerste aflevering verscheen eind 1970 in het damesblad Libelle. Centraal staan de dagelijkse belevenissen van de fictieve Nederlandse familie Tromp en hun huisdieren. De meeste van de éénpaginastrips zijn op zichzelf staande humoristische verhaaltjes, maar soms wordt er ook een vervolgverhaal in verschillende wekelijkse afleveringen verteld.

WASA
Het Zweedse bedrijf Wasabröd is de grootste producent ter wereld van knapperig brood in Scandinavische stijl (Zweeds: knäckebröd) Het bedrijf Wasabröd bestaat sinds 1919.

Wasa is sinds 1919 de grootste knäckebröd bakker wereldwijd. De producten worden verkocht in 40 verschillende landen van Scandinavië tot de Verenigde Staten van Amerika. In 1999 werd Wasa een onderdeel van de Barilla Groep, samen met vele andere bakkerij merken zoals Mulino Bianco, Harry’s en Pavesi.

De Wasa bakkerijen zijn gelegen in Filipstad Zweden en in Celle Duitsland. Vanuit deze twee locaties worden knäckebröd en andere producten voor een groot aantal landen over de hele wereld gebakken. 

De grootste markten voor het merk Wasa buiten Zweden zijn de andere Scandinavische landen en Duitsland, op de voet gevolgd door Polen, Nederland, Frankrijk en de Verenigde Staten van Amerika. 

Het merk Wasa was oorspronkelijk dat van een bepaald product, Vasaknäcke, met een afbeelding van koning Gustavus Vasa . Het bedrijf heeft zowel een koninklijke kroon als de eigenaardige heraldische lading, het gewaad (Zweeds: vaas), dat naam gaf aan de Vasa-dynastie, gebruikt in zijn marketing. (Het gebruik van de letter W in plaats van V is een archaïsme in het Zweeds; het is niet ongewoon in marketing, maar heeft geen invloed op de uitspraak.)

Wasabröd produceert een breed scala aan knapperige broden. Het originele knapperige brood is gemaakt van rogge, maar hun verschillende producten omvatten sesam, tarwe en andere granen. Net als matzo staat Wasa bekend om zijn lange levensduur.

Het bedrijf heeft de status van hofleverancier bij het Koninklijk Hof van Zweden.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Bewaarblik voor WASA crackers

Onderwerp / Thema
Jan Kruis - Jan, Jans en de kinderen - Wasa - strip - Knackebröd - Libelle

Decoratie
Jan - Jans - Catootje - Jeroen - opa - Rode kater - Lotje - Loedertje

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Geel - oranje - rood - groen - blauw - meerkleurig

Auteur(s)
Jan Kruis

Uitgever
WASA - C.M. Metaalverpakkingen, Holland

Vervaardiger
Wasabröd

Ontwerper
Jan Kruis

Merk
WASA

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Hoog los oversluitdeksel - verzamelobject

Tijdperk
1985 - 1999

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
12,50 cm

Lengte
19,50 cm

Breedte
8,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel