Vorige Artikel 16 van 54 Volgende

Originele vintage jaren 60 / 70 platenkoffer voor singles

Artikelnummer: AV-3955-22
€ 24,95
Voorraad 1 stuk

Originele vintage jaren 60 / 70 platenkoffer voor singles

  • Vervaardiger: vermoedelijk Cheney England
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 1960 - 1970

Originele jaren 60/70 grammofoonplatenkoffer voor 45-toeren singletjes

Beschrijving
Een houten platenkoffer die kan worden afgesloten met een metalen sluiting. Uitstekend geschikt voor het opbergen van uw vinyl-singeltjes. Het hout is aan de voor- en achterkant bekleed met rood plastic met zwarte details. De zijkanten en onder- en bovenkant zijn wit met grijze details. Bovenop heeft dit koffertje een zwarte kunststof greep. Aan de onderzijde heeft hij twee metalen scharnieren en staat dit koffertje op kleine metalen ronde pootjes (één pootje ontbreek, maar het koffertje staat stabiel).

Het betreft hier een zogenaamd harmonicamodel en is geschikt voor het bewaren van ongeveer 17 singletjes.

Deze originele vintage platenkoffer uit de jaren zestg/zeventig is niet alleen geschikt voor het opbergen van vinyl singles, maar uiteraard ook te gebruiken ter decoratie of als opberger voor foto's en/of portfolio. 

Conditie
Deze platenkoffer voor singles verkeert in een goede vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

 

Afmetingen

  • Hoogte: 20,5 cm. (25 cm met handgreep)
  • Lengte: 22,3 cm. 
  • Breedte: 9,5 cm. 

Een single is een geluidsdrager waar hooguit een tot drie nummers van een artiest of band op staan. Het is de goedkopere variant van een album. De term single wordt echter vaker in overdrachtelijke zin gebruikt om een enkel nummer van een album aan te duiden, dat apart wordt uitgebracht ter promotie van het hele album.

Singles waren oorspronkelijk altijd grammofoonplaten, gemaakt van vinyl. Deze vinylplaten zijn doorgaans tweezijdig afspeelbaar en hebben een afmeting van 7 inches (ongeveer 18 cm). Ze kunnen worden afgespeeld op platenspelers (pick-ups) en draaien dan meestal op een snelheid van 45 toeren (45 rpm). Omdat ze tweezijdig afspeelbaar zijn, is er sprake van een A- en een B-kant van een single. De A-kant bevat het nummer dat het hitgevoeligst werd geacht.

De B-kant (ook wel flipside genoemd) bevat meestal een nummer van mindere kwaliteit, soms zelfs iets wat algemeen als slecht wordt beoordeeld. Het gebeurt zelfs dat een artiest even snel een liedje maakt, omdat de plaat nu eenmaal een B-kant moet hebben. Er kan echter sprake zijn van een single met 'twee A-kanten', dus twee hitgevoelige tracks. Een voorbeeld is Something/Come Together van The Beatles. 

Land van herkomst
Engeland

Soort object
Vintage platenkoffer voor singles

Onderwerp / Thema
Singles - grammofoonplaten - platenkoffers - opberger

Categorie
Vinyl - audio

Kleur
Rood/zwart - wit/grijs

Uitgever
Waarschijnlijk Cheney England

Merk
Waarschijnlijk Cheney England

Materiaal
Hout - plastic - vilt - kunststof - metaal

Bijzonderheden
Harmonikamodel

Tijdperk
Jaren 1960 - 1970

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
20,50 cm - (25,00 met greep)

Lengte
23,30 cm

Breedte
9,50 cm

Inhoud
Geschikt voor ongeveer 17 singletjes

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel