VERKOCHT

Vorige Artikel 20 van 54 Volgende

Vintage Brabantia broodtrommel met Batique decor, bloemenpatroon in beige en bruin

Artikelnummer: RV-3950-22

Vintage Brabantia broodtrommel met Batique decor, bloemenpatroon in beige en bruin 

  • Vervaardiger: Brabantia Home Steel
  • Vervaardigingsdatum: jaren 1970 - 1980

Beschrijving
Broodtrommel van Brabantia versiert met het zogenoemde Batique decor bestaande uit een bloemmotief in beige en bruintinten. Deze rechthoekige broodtrommel is uitgevoerd met een klapdeksel aan de voorzijde en afgewerkt met chromen strips.

Aan de achterzijde heeft deze trommel twee gaten voor montage aan de wand, maar hij kan evengoed gewoon staand neergezet worden.

Conditie
Deze Brabantia broodtrommel verkeert in een originele vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Formaat

  • Breedte 46 cm. 
  • Hoogte 18,5 cm. 
  • Diepte 26 cm. 

Brabantia is een bedrijf opgericht in het Nederlandse dorp Aalst dat metalen en kunststof huishoudelijke producten vervaardigt. Tegenwoordig bevindt de hoofdzetel zich in Valkenswaard, Noord-Brabant. In Nederland vindt geen productie meer plaats.

Het bedrijf is begonnen in 1919 met 15 werknemers onder de naam Van Elderen & Co. Het was oorspronkelijk een metaalwarenbedrijf dat toeleverde aan de landbouw en de sigarenindustrie: melkzeven, emmers, trechters, gieters en sigarenblikjes.

Bij oprichting in 1919 had het bedrijf de naam "Van Elderen & Co". Na enige tijd is de naam veranderd in "Van Elderen's Metaalwarenfabrieken Brabantia". Vanaf ongeveer 1941 is het eerste gedeelte van de naam weggelaten, en is het alleen nog "Brabantia". "Brabantia" is het Latijnse woord voor Brabant.

Brabantia wordt in 1919 in het Nederlandse plaatsje Aalst opgericht door een groep van 15 mensen. Een familiebedrijf pur sang. Toen en nu. Met een vast geloof in eerlijke producten, gemaakt door mensen met hart voor kwaliteit. Ideeën gericht op duurzaamheid – designed for living.  

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Brabantia blikken broodtrommel decor "Batique"

Onderwerp / Thema
Brood - banket - bewaartrommel - opberger

Decoratie
Decor Batique

Categorie
Retro-Vintage Brabantia

Kleur
Beige-bruintinten - chroom

Uitgever
Brabantia

Vervaardiger
Brabantia Home Steel

Merk
Brabantia

Materiaal
Metaal - blik - chroom - plastic - verf

Bijzonderheden
Met klapdeksel aan de voorzijde

Tijdperk
Jaren 1970 - 1980

Kwaliteit
Goede vintage staat met normale sporen van gebruik

Hoogte
46,00 cm

Lengte
18,50 cm

Breedte
26,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel