Vorige Artikel 19 van 74 Volgende

VIERSPRONG schuif slim en win, Jumbo 1987

Artikelnummer: SP-3941-22
€ 9,95
Voorraad 1 stuk

VIERSPRONG schuif slim en win, Jumbo 1987

  • Uitgever: Jumbo (Hausemann en Hötte)
  • Jaar van uitgifte: 1987

 Je speelt het uren en leert het in drie minuten

Beschrijving
Elke speler probeert 5 schijven van zijn kleur uit het mechanisme te duwen. Dit gebeurt door schijven in een van de vier ingangen te schuiven. Als je aandachtig meevolgt, kun je achterhalen waar de verschillende schijven zich bevinden. Je zult waarschijnlijk niet uren na elkaar met dit spel spelen.

De spelers duwen om beurten een schijf in "De Viersprong". Als de Viersprong vol is vallen er ook weer schijven uit. Het gaat erom vijf schijven van je eigen kleur uit de Viersprong te schuiven.

Spelregels in 7 talen op de achterzijde van de doos: Nederlands - Frans - Engels - Duits - Zweeds - Noors - Italiaans

Viersprong
Voor 2-4 spelers vanaf 7 jaar. Je speelt het uren en leert het in drie minuten. 'Viersprong' traint je geheugen enscherpt de intelligentie. Eenmaal aan het oog onttrokken veranderen de schijven voortdurend van richting. Wie onhoudt de route die ze afleggen het beste...... ?

Inhoud:

  • 1 Viersprong
  • 48 schijven in 4 kleuren
  • 2 Neutrale schijven
  • spelregels

Conditie
Dit spel verkeert in een goede vintage staat. Doos vertoont minimale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage.

Formaat doos

  • Hoogte: 5 cm.
  • Lengte: 31,5 cm.
  • Breedte: 23 cm.

Jumbo (spellen)
Jumbo is een bekende fabrikant van bord- en gezelschapsspellen.

Engelbert Hausemann, een Duitse handelsreiziger, stichtte op 1 januari 1853 een zaak in Amsterdam, een 'Agentuur en Commissie Zaak in Kramerijen', te vergelijken met een winkel van Sinkel. Deze zaak was de voorloper van de huidige spellenuitgevers en -fabrikanten Hausemann & Hötte. 

In 1860 kwam Wilhelm Hötte (1843), de zoon van de zuster van Engelbert Hausemann als werknemer de gelederen versterken. In 1873 stichtte hij zijn eigen bedrijf. Op 27 december 1882 besloten Hausemann & Hötte samen te gaan werken als de firma Hausemann & Hötte. Deze samenwerking duurde vijf jaar, Engelbert Hausemann trok zich op 31 december 1887 op hoge leeftijd terug. De vennootschap werd ontbonden en er werd overeengekomen dat Wilhelm Hötte het bedrijf onder de bestaande firmanaam zou voortzetten.

In 1947 verscheen het eerste foldertje met Jumbospellen. Het eerste spel op de eerste pagina was Mens erger je niet!. Andere titels uit die tijd waren: Hamertje Tik, Ganzenbord, Lotto, Pim Pam Pet, Halma en Dobbertje Duik. Naast het assortiment aan spellen waren vooral Meccano en Schuco de merken die de omzet genereerden.

Naast de bekende klassiekers als Stratego, Mens erger je niet! en Pim-pam-pet bestaat het huidige assortiment onder meer uit een uitgebreide educatieve serie genaamd 'ik leer...'. De klassiekers zoals het vraag-en-antwoordspel Electro kennen een actuelere verschijningsvorm. 

In 1978 verwierf Hausemann & Hötte het predicaat 'Koninklijk'.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Gezelschapsspel - familiespel

Onderwerp / Thema
Deductie - tacktiek

Categorie
Vintage spellen

Kleur
Blauw - geel - wit - rood - meerkleurig

Aantal spelers
Minimum aantal spelers: 2 Maximum aantal spelers: 4

Leeftijd
Vanaf 5 à 8 jaar

Moeilijkheidsgraad
Eenvoudig

Taal van spelregels
Nederlands - Frans - Engels - Duits - Zweeds - Noors - Italiaans

Speelduur
15 minuten

Uitgever
Jumbo (Hausemann en Hötte)

Merk
Jumbo

Materiaal
Plastic - karton

Tijdperk
1987

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
5,00 cm

Lengte
31,50 cm

Breedte
23,00 cm

Inhoud
Compleet!

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel