Vorige Artikel 2 van 75 Volgende

Vintage blikken trommel voor Pickwick thee van Douwe Egberts met afbeelding van koets of rijtuig met paarden en herberg

Artikelnummer: BT-3936-22
€ 6,95
Voorraad 5 stuks

Vintage blikken trommel voor Pickwick thee van Douwe Egberts met afbeelding van koets of rijtuig met paarden en herberg

  • Vervaardiger: Douwe Egberts
  • Vervaardigingsdatum: 1970 - 1980

Beschrijving
Rechthoekig groen theeblik uitgevoerd met een los dubbelwandig inlegdeksel. De decoratie van dit blik bestaat uit een groene ondergrond met oranje details. Op zowel de lange zijkanten als op het deksel afbeeldingen van een postkoets, paarden en een herberg.

Op de kopse kanten twee ovalen waarvan één groen met de naam Douwe Egberts. De andere oranje met de naam Pickwick Thee.

Mogelijk meerdere blikken te bestellen. Check onze voorraad.

Conditie
Deze blikken theetrommel verkeert in een nette vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 9 cm. 
  • Lengte: 18 cm.
  • Breedte: 10,5 cm.

Pickwick is een theemerk van Douwe Egberts. Het merk dateert van 1937, daarvoor verkocht de firma merkloze thee voor het eerst in 1753 vanuit een winkel in de Midstraat in Joure. 

De naam Pickwick is geïnspireerd op de titel van het boek The Posthumous Papers of the Pickwick Club van Charles Dickens. De vrouw van de toenmalige directeur had kennis genomen van dit boek en stelde de echt Engels klinkende naam 'Pickwick' voor. 

Douwe Egberts (of DE) is een Nederlandse onderneming die koffie, thee en andere levensmiddelen verwerkt en verhandelt. Het bedrijf werd opgericht in 1753.

Douwe Egberts is ontstaan toen Egbert Douwes en zijn vrouw Akke Thysses van zijn geboortedorp Idskenhuizen naar het nabijgelegen Joure verhuisden om daar op 11 maart 1753 een "winkel in koloniale waren" te beginnen. Douwes en zijn vrouw verkochten artikelen die 'tot de genoegens van het dagelijks leven behoren', waaronder ook kruidenierswaren, chocolade en zuidvruchten.

In 1780 werd het bedrijf overgedragen aan zoon Douwe Egberts (1755-1806) - wiens naam het bedrijf nog steeds draagt - en diens vrouw Ymke Jacobs Visser. DE hield zich bezig met de bewerking en het meleren van koffie, thee en tabak.

Onder leiding van zoon Douwe Egberts werd het bedrijf uitgebreid buiten de stadsgrenzen van Joure. Daarmee werd hij niet alleen de naamgever, maar ook de grondlegger van de expansie van het bedrijf. Na het overlijden van Egberts in 1806 werd het bedrijf voortgezet door zijn tweede vrouw Lysbeth Mintjes.

Douwe Egberts is verantwoordelijk voor het aanplanten van de Haulsterbossen.

Na de Tweede Wereldoorlog begon het bedrijf aan de internationale expansie door vestigingen te openen in Frankrijk, Spanje en Denemarken, en vanaf 1948 ook in België. 

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Blikken theetrommel

Onderwerp / Thema
Pickwick Thee - Douwe Egberts - productverpakking - reclame - bewaren - opbergen

Decoratie
Koets met paarden - rijtuig

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Groen - oranje - meerkleurig

Uitgever
Douwe Egberts

Merk
Pickwick thee

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Los inzetdeksel

Tijdperk
1970 - 1980

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
9,00 cm

Lengte
18,00 cm

Breedte
10,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel