Vorige Artikel 31 van 54 Volgende

Vintage wandkoffiemolen Zassenhaus van Pe De met Douwe Egberts logo

Artikelnummer: BR-3925-22
€ 69,95
Voorraad 1 stuk

Vintage wandkoffiemolen Zassenhaus van Pe De met Douwe Egberts logo

  • Vervaardiger: Pe De
  • Vervaardigingsdatum: 1936 - 1960

Vintage Zassenhaus koffiewandmolen voor Douwe Egberts

Beschrijving
Wandkoffiemolen van het merk Douwe Egberts gemonteerd op houten plaat. Bovenaan een créme-wit aardewerken reservoir voor koffiebonen afgesloten met deksel. Het deksel is zwart en van hout. Op het reservoir het logo van Douwe Egberts: D.E.  en de tekst "KOFFIE". Daaronder het maalmechanisme dat met een draaihendel handmatig wordt bediend. Daaronder een glazen opvangbakje.

Deze Zassenhaus wandkoffiemolen van Pe De was een artikel uit de geschenkenwinkel van DE en is vaak opnieuw in productie genomen. Oudere versies hebben en gebogen handslinger. Vanaf 1939 was de Zassenhaus wandkoffiemolen al op DE-punten verkrijgbaar.

Vooruitstrevend en innovatief: dat was deze koffiemolen absoluut toen hij in 1936 op de markt kwam. Met het maalwerk kon je met de handslinger de bonen malen, klaar voor een verse pot koffie. Tot ver in de jaren ’60 bleef de molen populair, terwijl er toen al wel elektrische molens beschikbaar waren.

Conditie
Deze wandkoffiemolen verkeert in een goede en nette vintage staat met minimale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Gehele hoogte ± 35 cm. 
  • Gehele breedte ± 13 cm.
  •  Gehele diepte ± 18 cm.

Douwe Egberts is begonnen in Joure. In dit eerste fabriekje uit 1898 is de historie van het bedrijf en de koffie- en theecollectie ondergebracht.
Hoe komen de koffiebessen en theeblaadjes van de plant uiteindelijk in het kopje en dan het liefst in prachtig serviesgoed?

Douwe Egberts is als eerste begonnen met klantenbinding door een spaarsysteem. In 1924 kwamen er waardepunten op de koffieverpakkingen waarmee ‘toegiftartikelen’ gespaard konden worden. De kinderboekjes van Flip en Flap waren het eerste geschenkartikel.
In de beginjaren kwam er Friese volkskunst bij: Hindelooper schilderwerk, Makkumer aardewerk en Friese koperkunst van koperslager Dijkstra.

Later kon gespaard worden voor aan koffie en thee gerelateerde artikelen als koffiemolens, serviesgoed en koffiezetapparaten. De Zassenhaus wandkoffiemolen is altijd een populair geschenkartikel gebleven. Eerst voor het gebruik later voor de sier. Nu nog kunnen bezoekers, jong en oud, op de koffieafdeling zelf met deze Zassenhaus wandkoffiemolen vers gebrande koffiebonen malen.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Douwe Egberts wandkoffiemolen

Onderwerp / Thema
Koffiemolen - wandmodel - malen - koffie - Pe De - Zassenhaus

Decoratie
Logo Douwe Egbert D.E.

Categorie
Brocante

Kleur
Créme - rood - zwart - goud

Uitgever
Zassenhaus

Vervaardiger
Pe De

Merk
Douwe Egberts

Materiaal
Aardewerk - glas - hout - metaal

Bijzonderheden
Gebogen slinger - Zassenhaus van Pe De met Douwe Egberts logo

Tijdperk
1936 - 1960

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
35,00 cm

Lengte
18,00 cm

Breedte
13,00 vm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel