Vorige Artikel 137 van 389 Volgende

Blikken beschuitbus ter gelegenheid van de verloving tussen Juliana en Bernard, Heidelberg 1936

Artikelnummer: BT-3919-22
€ 14,95
Voorraad 1 stuk

Blikken beschuitbus ter gelegenheid van de verloving tussen Juliana en Bernard, Heidelberg 1936

  • Vervaardiger: Rotterdamse blikindustrie Schiedam 
  • Vervaardigingsdatum: 1936 

Beschrijving  
Oranjekleurige beschuitbus van blik ter gelegenheid van de verloving tussen Juliana en Bernard. Deze bus is uitgevoerd met een los oversluitdeksel met daarop de beide familiewapens. De decoratie van het blik bestaat verder uit een portret van Prinses Juliana en Prins Bernhard aan de voorzijde in zwart/wit. Boven het portret een gouden kroon en aan de onderkant de initialen J.B.

Ook aan de achterzijde van de bus bevinden zich de twee familiewapens. Het wapen van Prinses Juliana en van Prins Bernhard van Lippe-Biesterfeld.

Zowel de rand van het deksel alsook de omranding van het portret is versierd met een guirlande van bladgroen en appeltjes van oranje.

Conditie
Deze blikken beschuitbus verkeert in een goede vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 17,5 cm.
  • Diameter: 11 cm.

Juliana der Nederlanden
Juliana Louise Emma Marie Wilhelmina, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, hertogin van Mecklenburg, prinses van Lippe-Biesterfeld was koningin der Nederlanden van 4 september 1948 tot en met 30 april 1980. De inhuldiging vond plaats op 6 september 1948. Juliana was getrouwd met prins Bernhard van Lippe-Biesterfeld, met wie zij vier dochters kreeg, en was enig kind uit het huwelijk van koningin Wilhelmina der Nederlanden met prins Hendrik van Mecklenburg-Schwerin.

Bernhard van Lippe-Biesterfeld
Bernhard Leopold Frederik Everhard Julius Coert Karel Godfried Pieter, Prins der Nederlanden, Prins van Lippe-Biesterfeld, geboren als Bernhard Friedrich Eberhard Leopold Julius Kurt Carl Gottfried Peter Graf von Biesterfeld (Jena, 29 juni 1911 – Utrecht, 1 december 2004), was de prins-gemaal van koningin Juliana der Nederlanden.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Blikken beschuitbus ter ere van de verloving tussen Juliana en Bernhard

Onderwerp / Thema
Koningshuis - oranjes - verloving - Juliana - Bernhard

Decoratie
Portret Juliana en Bernhard

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Oranje - wit - groen - wart

Uitgever
Onbekend

Vervaardiger
Rotterdamse blikindustrie Schiedam

Merk
Onbekend

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Herdenkingsblik - los oversluitdeksel

Tijdperk
1936

Kwaliteit
Goede vintage staat met sporen van gebruik

Hoogte
17,50 cm

Diameter
11,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel