VERKOCHT

Vorige Artikel 138 van 389 Volgende

Blikken bus ter herinnering aan huwelijk Prinses Juliana & Prins Bernhard, 1937

Artikelnummer: BT-3918-22

VERKOCHT


Blikken bus ter herinnering aan huwelijk Prinses Juliana & Prins Bernhard, 1937

  • Vervaardiger: Verblifa
  • Vervaardigingsdatum: 1937 

Beschrijving  
Blikken vintage ronde cilindrische bus ter herinnering aan het huwelijk van Prinses Juliana & en Prins Bernhard. Het blik is uitgevoerd met een los oversluitdeksel welke is gedecoreerd met bladgroen en appeltjes van oranje.

Midden op de voorkant van het blik staat een zwart/wit afbeelding van het jonge echtpaar met de wapens van Nederland, links de rijksleeuw, en van Von Lippe-Biesterfeld, rechts met oranje anjer. Boven het portret een kroon en daarnaast ter decoratie verticale zones met strepen en ranken met appeltjes van oranje.

Conditie
Deze blikken bus verkeert in een vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen  

  • Hoogte: 17,5 cm.
  • Diameter: 9 cm.

Juliana der Nederlanden
Juliana Louise Emma Marie Wilhelmina, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, hertogin van Mecklenburg, prinses van Lippe-Biesterfeld was koningin der Nederlanden van 4 september 1948 tot en met 30 april 1980. De inhuldiging vond plaats op 6 september 1948. Juliana was getrouwd met prins Bernhard van Lippe-Biesterfeld, met wie zij vier dochters kreeg, en was enig kind uit het huwelijk van koningin Wilhelmina der Nederlanden met prins Hendrik van Mecklenburg-Schwerin.

Bernhard van Lippe-Biesterfeld
Bernhard Leopold Frederik Everhard Julius Coert Karel Godfried Pieter, Prins der Nederlanden, Prins van Lippe-Biesterfeld, geboren als Bernhard Friedrich Eberhard Leopold Julius Kurt Carl Gottfried Peter Graf von Biesterfeld (Jena, 29 juni 1911 – Utrecht, 1 december 2004), was de prins-gemaal van koningin Juliana der Nederlanden.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Herdenkingsblik huwelijk Juliana en Bernhard

Onderwerp / Thema
Oranjehuis - Juliana - Bernhard

Decoratie
Afbeelding Juliana en Bernhard

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Meerkleurig

Uitgever
Onbekend

Vervaardiger
Verblifa

Merk
Onbekend

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Herdenkingsblik - los oversluitdeksel

Tijdperk
1937

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik en slijtage

Hoogte
17,50 cm

Diameter
9,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel