Vorige Artikel 24 van 75 Volgende

Vintage snoep- of koekblik met stillevens van fruitstukken op alle zijden

Artikelnummer: BT-3912-22
€ 14,95
Voorraad 1 stuk

Vintage snoep- of koekblik met stillevens van fruitstukken op alle zijden

  • Vervaardiger: Verblifa
  • Vervaardigingsdatum: 1900 - 1940

Beschrijving  
Rechthoekig blik uitgevoerd met een scharnierend oversluitdeksel. De decoratie van dit blik op alle zijden bestaat uit goudkleurige sierrandjes en geschilderd fruit in diverse kleuren. 

De onderkant van dit blik heeft een opstaande rand.

Conditie
Dit vintage blik met fruit verkeert in een vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 9 cm.
  • Lengte: 18,7 cm.
  • Breedte: 11,2 cm.

Verblifa, De Vereenigde Blikfabrieken was een Nederlands bedrijf dat blikverpakkingen fabriceerde, naast plaatijzeren artikelen, emaillen borden, huishoudelijke artikelen, plaat- en stampwerk en kook- en verwarmingsartikelen.

In 1930 verwierf Verblifa praktisch alle aandelen in de Woud & Bekkers Blikfabrieken, die onder de vroegere naam Dordrechtsche Metaalwarenfabriek v/h Wed. J. Bekkers & Zoon als zelfstandig bedrijf onder Verblifa doorging.

In 1936 werd, samen met de Dordrechtsche Metaalwarenfabriek v/h Wed. J. Bekkers & Zoon, een dochteronderneming opgericht, de NV De Vereenigde Automatenfabrieken V.A.F. te Amsterdam. Na de oorlog werd eerst in 1949 nog een groot belang verkregen in de Electro Blikfabriek te Leeuwarden, en met dit bedrijf samen werd in 1953 de Mij. tot vervaardiging van 'Ducaat' verwarmings- en Kookapparaten te Doesburg opgericht. In 1954 startte Verblifa ook met de vervaardiging van kunststof artikelen. Er werkten toen in de 8 fabrieken en het hoofdkantoor circa 3450 arbeiders. Tien jaar later, in 1964, werkten er nog circa 2400 personen, eind 1964 ontstond Thomassen & Drijver-Verblifa uit een fusie van T & D met De Vereenigde Blikfabrieken.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Snoepblik - koekblik - vintage blik

Onderwerp / Thema
Stillevens - fruit - schilderij

Decoratie
Fruit

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Meerkleurig

Uitgever
Verblifa

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Scharnierend oversluitdeksel

Tijdperk
1900 - 1940

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik en slijtage

Hoogte
9,00 cm

Lengte
18,70 cm

Breedte
11,20 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel