VERKOCHT

Vorige Artikel 25 van 75 Volgende

Vintage rechthoekig blik met diverse schilderijen van oude meesters, onderwerp musici

Artikelnummer: BT-3911-22

Vintage rechthoekig blik met diverse schilderijen van oude meesters, onderwerp musici

  • Vervaardiger: Verblifa, De Vereenigde Blikfabrieken
  • Vervaardigingsdatum: 1900 - 1950

Beschrijving
Vintage blikken koektrommel met afbeeldingen van schilderijen met musicerende mensen. De vorm van het blik is rechthoekig en het blik is uitgevoerd met een scharnierend oversluitdeksel. Het betreft heir een  omhangscharnier met losse lipjes.

De decoratie van dit blik bestaat op elke zijde uit een ander schilderij van een Hollandse meester De randen zijn zwart met goud en voorzien van details als  lijnen en bloemmotieven. 

Het blik is gesierd met schilderijen van:

  • Tobias "Toby" Edward Rosenthal
  • Jan Miense Molenaer
  • Gerrit Dou, ook Gerard Dou genoemd
  • John Seymour Lucas
  • Jan Havickszoon Steen

De onderkant van het blik heeft een opstaande rand.

Conditie
Dit blik verkeert in een vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Formaat

  • Hoogte:
  • Lengte:
  • Breedte:

Tobias "Toby" Edward Rosenthal (15 maart 1848 in New Haven, Connecticut - 23 december 1917 in München) was een Amerikaanse schilder.

Hij verhuisde in 1855 met zijn ouders naar San Francisco en studeerde daar schilderkunst bij Fortunato Arriola. In 1865 ging hij naar München, waar hij leerling was van de Koninklijke Academie onder leiding van A. Strachuber, Karl Raupp en Karl Theodor von Piloty. Hij ontving medailles in München in 1870 en 1883, en in Philadelphia in 1876. Afgezien van enkele bezoeken aan huis, bracht hij zijn professionele leven door in Europa.

Hij gaf lessen aan de California School of Design (nu bekend als het San Francisco Art Institute), waar Joseph Dwight Strong, Jr ook zijn student was.


Jan Miense Molenaer (Haarlem, circa 1610 - aldaar, 15 september 1668) was een Nederlandse kunstschilder uit de Barokperiode.

Hij verhuisde in 1636 naar Amsterdam met zijn vrouw, Judith Leyster (met wie hij trouwde op 1 juni 1636), die eveneens schilderde. De schilderstijlen van het echtpaar overlapten elkaar, en het is soms moeilijk om het werk van de twee te onderscheiden. Molenaer schilderde vooral genrestukken, portretten en enkele religieuze taferelen. Algemeen wordt aangenomen dat het talent van Leyster groter was dan dat van Molenaer.


Gerrit Dou, ook Gerard Dou genoemd, (Leiden, 7 april 1613 – aldaar begr., 9 februari 1675), was een Nederlandse kunstschilder.

Dou, geboren en overleden in Leiden, ging aanvankelijk in de leer bij zijn vader, Douwe Jansz. die glasschilder was. Daarna ging hij twee jaar in de leer bij de glasschilder Pieter Kouwenhorn. Op zijn veertiende ging hij drie jaar lang in de leer als (eerste) leerling van Rembrandt, die destijds samen met zijn vriend Jan Lievens een atelier had.

De taferelen werden vaak geschilderd als gezien door een boogvenster, wat de intimiteit van het tafereel bevorderde. Deze techniek heeft veel navolging gevonden. Ook perfectioneerde hij de licht/donker-effecten (chiaroscuro) door nachtstukken met kaarslicht te produceren, waarvoor hij buitengewoon veel voorstudie pleegde. Hij is ook bekend als Gerard Dou, een Franse versie van zijn naam die hij aan het einde van zijn carrière gebruikte.


John Seymour Lucas (21 december 1849 - 8 mei 1923) was een Victoriaans Engels historisch en portretschilder, evenals een ervaren theatrale kostuumontwerper. Hij werd geboren in een artistieke Londense familie (hij was de neef van de schilder John Lucas), en was oorspronkelijk opgeleid als houtsnijder, maar richtte zijn aandacht op portretschilderen en ging eerst naar de St. Martin's Lane Art School en later de Royal Academy Schools. Hier ontmoette hij collega-kunstenaar Marie Cornelissen uit Frankrijk, met wie hij in 1877 trouwde. Lucas' artistieke opleiding omvatte uitgebreide reizen door Europa, met name Nederland en Spanje, waar hij de Vlaamse en Spaanse meesters bestudeerde. Hij begon met exposeren in 1872, werd in 1886 verkozen tot geassocieerd lid van de Koninklijke Academie en in 1899 tot volwaardig Koninklijk Academicus.


Jan Havickszoon Steen (Leiden, 1626 – aldaar, begraven 3 februari 1679) was een Hollands kunstschilder uit de 17e eeuw, de tijd van de Noord-Nederlandse barokke schilderkunst. Zijn werken zijn wereldberoemd om zijn humorvolle en ironische kijk op het leven. De meeste bekendheid geniet hij om zijn vermakelijke schilderijen van een rommelig en wild huishouden, kroegtaferelen en kwakzalvers die met medicijnen liefdesverdriet proberen te verhelpen. Op zijn repertoire staan echter ook serieuze historiestukken, andere genretaferelen en enkele portretten. De Nederlandse uitdrukkingen 'een huishouden van Jan Steen' en 'leven in de brouwerij brengen' zijn aan hem ontleend.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Vintage blik gedecoreerd met schilderijen van oude meesters

Onderwerp / Thema
Blik - schilderij - oude meesters - Tobias Edward Rosenthal - Jan Miense Molenaer - Gerrit Dou - John Seymour Lucas - Jan Steen

Decoratie
Oude meesters

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Meerkleurig

Vervaardiger
Verblifa, De Vereenigde Blikfabrieken

Merk
Onbekend

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Scharnierend oversluitdeksel

Tijdperk
1900 - 1950

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik en slijtage

Hoogte
9,00 cm

Lengte
18,50 cm

Breedte
11,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel