VERKOCHT

Vorige Artikel 30 van 75 Volgende

Vintage set van acht blikken onderzetters voor drankjes gemaakt door Tomado

Artikelnummer: RV-3905-22

Vintage set van acht blikken onderzetters voor drankjes gemaakt door Tomado

  • Vervaardiger: Tomado
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 70

Vintage set van acht blikken caleidoscopische jaren 70 onderzetters

Beschrijving
Deze set van acht vintage blikken onderzetters zijn gedecoreerd met een zogenoemde caleidoscopische tekening. De kleurencombinatie bestaat uit oranje, roze en paars. Deze onderzetters zijn vervaardigd door de Nederlandse firma Tomado en komen uit de jaren 70. De onderzetters hebben een strakke paarse achterkant.

Conditie
Deze set van acht blikken onderzetters verkeert in een vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Formaat

  • Diameter: 9 cm.

Tomado was een Nederlands bedrijf voor huishoudelijke producten, met name van geplastificeerd draadstaal. 

Het bedrijf werd in 1923 te Dordrecht opgericht door de gebroeders Van der Togt. Tomado staat voor Van der Togt Massa Artikelen Dordrecht. Oorspronkelijk was het een klein bedrijf dat simpele behangselhaakjes uit koperdraad vervaardigde, waarmee foto's aan het behang konden worden opgehangen. Nadat de Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen aan het bedrijfje de opdracht had gegeven om een metalen afdruiprek te ontwikkelen begon het te groeien en al spoedig werd een fabriek te Zwijndrecht geopend.

Na de Tweede Wereldoorlog begon de wederopbouwperiode waarin Tomadoproducten symbool stonden voor het moderne huishouden. Zij werden zeer populair en vrijwel ieder huishouden bezat wel een of meer Tomadoproducten. Door de populariteit van het merk groeide het bedrijf in de jaren 50 van de 20e eeuw zeer snel.

Populaire producten betroffen met name Tomadorekjes van ijzerdraad die in de kleuren wit, zwart, rood, geel en blauw aan de scheppingen van Gerrit Rietveld en Piet Mondriaan deden denken. Heel bekend waren ook de boekenrekjes met steunen van draadstaal en metalen planken in verschillende pastelkleuren. Dit zijn thans collector's items.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Blikken onderzetters van Tomado voor dranken

Onderwerp / Thema
Tomado - onderzetter - drank - glas - blik

Decoratie
Caleidoscopische tekeningen

Categorie
Retro-Vintage

Kleur
Oranje - roze - paars

Uitgever
Tomado

Vervaardiger
Van der Togt Massa Artikelen Dordrecht

Merk
Tomado

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Set van acht stuks

Tijdperk
Jaren 1960 - 1970

Kwaliteit
Goede vintage staat

Diameter
9,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel