Vorige Artikel 41 van 54 Volgende

Hoog vintage blik met afbeeldingen van ballonnen en zeppelins

Artikelnummer: BT-3903-22
€ 37,50
Voorraad 1 stuk

Hoog vintage blik met afbeeldingen van ballonnen en zeppelins

  • Vervaardiger:
  • Vervaardigingsdatum: 1950

Blik met mooie afbeeldingen van zeppelins, luchtschepen, luchtballonnen uit de vroegere luchtvaart

Beschrijving
Deze hoge blikken trommel is vrij uniek en heeft een grote verzamelwaarde, waardoor het met recht een collectors item genoemd mag worden. Het hoge cillindrische blik is uitgevoerd met een stevig los insluitdeksel. De decoratie van het blik bestaat uit een crémewit gewolkte ondergrond met daarop een aantal schitterende meerkleurige afbeeldingen van luchtballonnen en zeppelins uit de vroegere luchtvaart van de late 18e eeuw.

Het blik is uitgevoerd met een gefelste langsnaad aan de achterzijde, heeft aan de onder en bovenkant een rolrand en een schone  goudkleurige binnenkant.

Conditie
Dit blik verkeert in een nette vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 41 cm.
  • Diameter: 24 cm.

Luchtballon
Een luchtballon of ballon is een luchtvaartuig waarbij een mand, die plaats biedt aan de passagiers, opstijgt, hangende aan een ballon ('envelop') die lichter is dan lucht. Het geheel wordt voortbewogen door de wind. De horizontale voortbeweging van de luchtballon hangt af van de windrichting, slechts de verticale (stijgen en dalen) en een draaiende beweging (roteren) kan door de ballonvaarder worden beïnvloed.

Zeppelin of luchtschip
Een zeppelin is een stijf, sigaarvormig luchtschip bestaande uit een lichtgewicht (aluminium) skelet met daarin zakken die zijn gevuld met een licht gas. Hij is genoemd naar de grote pionier van het luchtschip, graaf Ferdinand von Zeppelin.

Kenmerk van een zeppelin is dat het omhulsel stijf is. De vorm is daardoor niet afhankelijk van de gasdruk in de draagcellen. In de praktijk worden slappe luchtschepen in het algemeen ook wel zeppelins genoemd. Zelfs kleine kabelballonnen die de vorm van een luchtschip hebben, worden vaak aangeduid als zeppelin.

Land van herkomst
Onbekend - mogelijk Italië / Duitsland

Soort object
Hoge blikken trommel met afbeeldingen van ballonnen en zeppelins

Onderwerp / Thema
Blik - trommel - luchtvaart - luchtballonnen - zeppelins - luchtschip

Decoratie
Luchtbalonnen en zeppelins

Categorie
Vintage blikken en trommels

Kleur
Meerkleurig

Uitgever
Onbekend

Vervaardiger
Onbekend

Merk
Onbekend

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Los insluitdeksel

Tijdperk
1950

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
41,00 cm

Diameter
24,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel