Vorige Artikel 38 van 75 Volgende

RACKO, een vintage kaartspel van Ravensburger uit 1976

Artikelnummer: SP-3899-22
€ 29,95
Voorraad 1 stuk

RACKO, een vintage kaartspel van Ravensburger uit 1976

  • Vervaardiger: Ravensburger:
  • Vervaardigingsdatum: 1976

Een spannend kaartspel voor 2 tot 4 personen

Inhoud:

  • 60 kaarten
  • 4 kaartenhouders
  • Speelduur ca. 30 minuten

Alle spelers proberen de genummerde kaarten in hun kaartenhouders in een oplopende volgorde te brengen. Ze leggen kaarten die niet passen af en proberen in de reeks passende kaarten van de voorraadstapel te nemen. Niet zo eenvoudig als ze steeds door de tegenspelers worden weggekaapt.

Beschrijving
Het doosje bevat 60 kaarten, genummerd van 1 tot 60. Afhankelijk van het spelersaantal wordt met 40 (2 spelers), 50 (3 spelers) of alle 60 kaarten (4 spelers) gespeeld. Elke speler krijgt een kaartenhouder en een toevallige reeks van (10) niet gerangschikte kaarten. In de loop van het spel worden deze kaarten voortdurend uitgewisseld: een speler neemt de bovenste openliggende kaart of de bovenste verdekte kaart van de stapel en plaatst deze in zijn rekje. De kaart die hij daarvoor moest wegnemen komt op de open stapel terecht. Wie uiteindelijk als eerste een oplopende reeks van tien kaarten kan opbouwen, wint een spelronde. De punten van de andere spelers hangen dan af van de grootte van hun kaartenreeks.

Bij twee spelers is er een bijkomende verplichting: in de reeks moeten ook nog minstens drie opeenvolgende kaarten aanwezig zijn. Er worden verschillende rondes gespeeld totdat iemand een afgesproken aantal punten kon verzamelen.

Het boekje bevat ook enkele varianten... één voorbeeld: bij het opvullen van het statiefje mag elke speler elke nieuwe kaart onmiddellijk in een vakje naar keuze schuiven i.p.v. het volgen van de opgelegde opvulling van achter naar voor.

Conditie
Dit spel verkeert in een goede vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Formaat doos

  • Hoogte: 3,5 cm.
  • Lengte: 19 cm.
  • Breedte: 19 cm.

Ravensburger is een fabrikant van gezelschapsspellen en puzzels met de hoofdzetel in Ravensburg, Baden-Württemberg, Duitsland.

Het was de Duitser Otto Robert Maier die Ravensburger heeft opgericht in het jaar 1883. Otto Robert Maier vernoemde zijn pas opgerichte bedrijf naar de plaats waar hij op dat moment verbleef: de stad Ravensburg. 

Het grootste succes van Ravensburger is het Memory spel. Dit spel, dat in 1959 uitkwam, was meteen het best verkochte spel van het jaar. Kenmerkend aan het Memory spel is dat het vaker gewonnen wordt door kinderen. Dit komt doordat hun kortetermijngeheugen beter is dan dat van volwassenen. Sinds 1959 zijn er al meer dan 50 miljoen exemplaren verkocht. Ravensburger is koploper op het gebied van puzzels en bordspellen. Ravensburger heeft vandaag de dag al meer dan 18.000 boeken en 850 spellen uitgegeven.

Land van herkomst
Nederland - Duitsland

Soort object
Racko - vintage kaartspel van Ravensburger

Onderwerp / Thema
Combinatie - Speel op een rij - Kaartspel

Categorie
Vintage spellen

Kleur
Meerkleurig

Aantal spelers
2 tot 4 spelers

Leeftijd
Vanaf 9 à 12 jaar

Moeilijkheidsgraad
Heel eenvoudig

Taal van spelregels
Nederlands - Frans - Duits

Speelduur
15 tot 45 minuten

Auteur(s)
Onbekend

Uitgever
Ravensburger

Vervaardiger
Otto Maier Verlag Ravensburger

Merk
Ravensburger

Materiaal
Papier - karton - plastic

Bijzonderheden
Compleet met bijbehorende handleiding

Tijdperk
1976

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
3,50 cm

Lengte
19,00 cm

Breedte
19,00 cm

Inhoud
Compleet!

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel