Vorige Artikel 49 van 54 Volgende

Vintage Bolletje beschuitbus met figuren uit De Fabeltjeskrant; Meneer de Uil, Droes de beer, Stoffel de Schildpad

Artikelnummer: BT-3890-22
€ 9,95
Voorraad 1 stuk

Vintage Bolletje beschuitbus met figuren uit De Fabeltjeskrant; Meneer de Uil, Droes de beer, Stoffel de Schildpad

  • Vervaardiger: Thomassen & Drijver 
  • Vervaardigingsdatum: 1969 
  • M.M. Chanowski Productions.​

Vintage beschuitbus van Bolletje met afbeeldingen uit "De Fabeltjeskrant", met Mijnheer (Jacob) de Uil, Droes de beer en Stoffel de schildpad.

Beschrijving
Hoge ronde cilindrische beschuitbus uitgevoerd met een los oversluitdeksel. Op het deksel staat het logo van Bolletje, het bekende bakkertje getekend door Maarten Toonder. De decoratie van dit blik bestaat uit een crémewitte ondergrond met een afbeelding van enkele personages uit de bekende kinder tv-serie "De fabeltjeskrant", te weten Droes de Beer, Stoffel de schildpad en in het midden Meneer de uil (Jacob). Tekst onderaan blik: M.M. Chanowski Productions.

Conditie
Deze blikken beschuitbus van Bolletje verkeert in een vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 22,5 cm.
  • Diameter: 10,5 cm. 

 

 

De Fabeltjeskrant was een dagelijks terugkerende korte uitzending juist voor kinderbedtijd op de Nederlandse televisie over de gebeurtenissen in het Grote Dierenbos in Fabeltjesland. Het nieuws wordt voorgelezen door Meneer de Uil. De serie is ook uitgezonden in Vlaanderen.

Het brein achter De Fabeltjeskrant was Leen Valkenier en het programma werd geproduceerd door Thijs Chanowski. In opdracht van hem ontwierp kunstenares Marie Troost de karakteristieke blauw-gele Meneer de Uil in de zomer van 1967. De oehoe vormde haar inspiratiebron. De overige poppenreeks werd aanvankelijk gemaakt door Joke Aletrino.

De Fabeltjeskrant werd voor het eerst uitgezonden op 29 september 1968 door de NTS. De eerste fabels en personages waren geïnspireerd op de verhalen van Jean de La Fontaine, maar al snel ging het programma meer op het 'echte leven' lijken.

 

 

Bolletje B.V. was tot april 2013 een Nederlands bedrijf dat diverse soorten broodvervangers en banketproducten produceert. In 2013 werd het bedrijf overgenomen door het Duitse Borggreve uit Neuenhaus.

Gerardus Johannes ter Beek (1843-1933) startte aan het einde van 1867 een bakkerswinkel aan de Grotestraat in Almelo, in een pand dat zijn vader Albertus Antonius (1802-1868), die onder andere broodverkoper was, vlak voor zijn dood voor hem had gekocht. Dit bedrijf zou de start zijn van een familiebedrijf dat vanaf halverwege de 20e eeuw bekend zou worden onder de naam Bolletje.

Bolletje ontwikkelde zich tot 's lands grootste beschuitproducent, mede dankzij een uitgekiend reclamebeleid van Jan ter Beek met medewerking van reclamebureau De Zuil uit Enschede. Het bedrijf werd beroemd vanwege de reclamespreuk: "Ik wil Bolletje!", later uitgeroepen tot de reclameslogan van de twintigste eeuw. In 1962 werd overgegaan tot samenwerking met het eveneens in Almelo gevestigde bakkersbedrijf Bachman Bakeries, dat gespecialiseerd was in het produceren van zoutjes.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Blikken beschuitbus van Bolletje met Fabeltjeskrant

Onderwerp / Thema
Beschuitbus - verpakking - blik - reclame - kinderserie - televisieserie - Fabeltjeskrant - Meneer de Uil - Bolletje

Decoratie
Meneer (Jacob) de Uil - Droes de Beer - Stoffel de Schildpad

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Wit - meerkleurig

Uitgever
Bolletje B.V.

Vervaardiger
Thomassen & Drijver

Ontwerper
M.M. Chanowski Productions

Merk
Bolletje

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Fabeltjeskrant - los oversluitdeksel

Tijdperk
1969

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik en slijtage

Hoogte
22,50 cm

Diameter
10,50 cm

Inhoud
Geschikt voor een hele rol beschuit

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel