VERKOCHT

Vorige Artikel 50 van 54 Volgende

Vintage Douwe Egberts blik met gerond scharnierend deksel en afbeelding van gestileerde vogels en bloemen

Artikelnummer: BT-3888-22

Vintage Douwe Egberts blik met gerond scharnierend deksel en afbeelding van gestileerde vogels en bloemen

  • Vervaardiger: Nederlands Vereenigde blikfabrieken
  • Vervaardigingsdatum: 1963 - 1965

Rechthoekige witte trommel met gerond deksel met afbeelding van vogels van Douwe Egberts

Beschrijving
Een mooi vintage blik van Douwe Egberts voorzien van een scharnierend oversluitdeksel en staand op kleine in het blik uitgedrukte bolpootjes. De zijkanten zijn gedecoreerd met een goudkleurig streepjespatroon op een witte ondergrond. Het deksel is aan de voorzijde voorzien van een zogenoemd 'sluitvoortje' en is  gedecoreerd met een veelkleurige abstracte voorstelling van vogels en bloemen. Schone goudkleurige binnenkant. 

Rechthoekig koekblik met uitgedrukte of uitstulpende pootjes in de bodem. Het deksel is bollend, met een kleine handgreep en 10-delig omhangscharnier. De bodem is naar binnen toe gefelst waarbij de body iets omslaat. Het motief met de bloemen en de blauwe vogels is vervaardigd door de kunstenaar in opdracht van Douwe Egberts. De trommel mèt een 250 grams pak DE Roodmerk koffie was verkrijgbaar voor Fl. 2,48. 

Conditie
Dit schitterende blik verkeert in een zeer nette staat met minimale sporen van gebruik en zeer geringe aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 7,5 cm. 
  • Breedte: 9 cm. 
  • Lengte: 16,5 cm. 

Douwe Egberts
In 1753 openen Egbert Douwes en zijn vrouw Akke Thijsses, hun kruidenierswinkel in koloniale waren "De Witte Os". Aan de Midstraat in Joure leggen zij zo de basis voor de merken Douwe Egberts en Pickwick. Koffie, thee en tabak zijn de belangrijkste producten.

Douwe Egberts bestaat al meer dan 260 jaar. Het merk is in 1753 ontstaan in een klein kruidenierswinkeltje in Joure. Douwe Egberts heeft verschillende succesvolle, vernieuwende ideeën op de markt gebracht. Zo werd in 1924 het geschenksysteem geïntroduceerd door middel van de spaarpunten op de verpakking die mensen konden verzamelen. Dit systeem, dat nog steeds bestaat, is inmiddels een van de oudste spaarsystemen in Nederland. Douwe Egberts ontwikkelde door de jaren heen verschillende innovatieve koffiezetapparaten. Het merk Douwe Egberts is niet meer weg te denken uit de Nederlandse samenleving.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Douwe Egberts koffieblik met bloemen- en vogelmotief

Onderwerp / Thema
Douwe Egberts - koffie - bewaarblik

Decoratie
Gestileerde bloemen en vogels

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Meerkleurig

Uitgever
Douwe Egberts B.V. Joure

Vervaardiger
Nederlands Vereenigde blikfabrieken

Merk
Douwe Egberts

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Scharnierend bollend oversluitdeksel

Tijdperk
1963 tot 1965

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
7,50 cm

Lengte
16,00 cm

Breedte
9,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel