Vorige Artikel 52 van 54 Volgende

Vintage aardewerk West-Germany vaas van Scheurich model 282-40 met Jura decor

Artikelnummer: AW-3885-22
€ 75,00
Voorraad 1 stuk

Vintage aardewerk West-Germany vaas van Scheurich model 282-40 met Jura decor

  • Vervaardiger: Scheurich keramik / Oswald Klüdgen
  • Vervaardigingsdatum: 1972

Rechthoekige vaas met afgeronde hoeken

Beschrijving
Vintage aardewerk West-Germany vaas van het merk Scheurich keramik afkomstig uit het voormalige West-Duitsland. Deze vaas is gemaakt door middel van de zogenoemde lava-techniek. De vaas verkeert in een zeer nette staat. Het betreft modelnummer 282-40, in rood/oranje, met het fraaie fosielachtige motief/decor ‘Jura’ uitgevoerd in reliëf. 

Ontworpen door Oswald Klüdgen in 1972.

Onderop is de vaas voorzien van het modelnummer 282-40 en de naam W.Germany.

Scheurich Keramik werd 1928 opgericht door Alois Scheurich en zijn neef Fridolin Greulich als groothandel in glas, porselein en keramiek. In 1938 vestigde Scheurich zich in Kleinheubach. In 1948 begon men met de fabricage van huishoudkeramiek. In 1954 stopte Scheurich met de groothandelsactiviteiten en richtte zich helemaal op het zelf vervaardigen van keramiek.

Conditie
Deze prachtige aardewerk vaas van Scheurich Keramik bevind zich in een zeer nette staat zonder noemenswaardige sporen van gebruik of aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. De bijgevoegde foto's maken deel uit van de beschrijving.

Gegevens

  • Hoogte: 40 cm.
  • Lengte: 15 cm.
  • Breedte: 15 cm.
  • Diameter top: 10,5 cm
  • Model: 282-40
  • Decor: Jura

Scheurich maakt altijd gebruik van witte klei. De vazen zijn gesigneerd met ' W.GERMANY ' of ' WEST GERMANY' gevolgd door drie cijfers (die het modelnummer duiden), een streepje en twee cijfers (die de hoogte van de vaas aangeven). 

Scheurich werd 1928 opgericht door Alois Scheurich en zijn neef Fridolin Greulich als groothandel in glas, porselein en keramiek. In 1938 vestigde Scheurich zich in Kleinheubach (70 kilometer ten zuidoosten van Frankfurt am Main). In 1948 begon men met de fabricage van huishoudkeramiek.

In 1954 stopte Scheurich met de groothandelsactiviteiten en richtte zich helemaal op het zelf vervaardigen van keramiek. Aanvankelijk maakten ze vooral bowlschalen en asbakken, maar ze stapten al snel over op vazen en bloempotten. 

Scheurichs hegemonie begon aan het eind van de jaren zestig. Scheurich hield zijn prijzen laag en gecombineerd met in de smaak vallende designs zorgde dat voor een miljoenenomzet. De strategie van Scheurich daarbij was om dezelfde modellen telkens van andere decoraties te voorzien. De ontwerpen werden twee maal per jaar aan de veranderende smaak van het publiek aangepast. 

Land van herkomst
West-Duitsland

Soort object
Aardewerk West-Germany vaas

Onderwerp / Thema
Model 282-40

Decoratie
Jura

Categorie
Aardewerk - keramiek

Kleur
Oranje/rood

Uitgever
Scheurich keramik

Vervaardiger
Scheurich keramik

Ontwerper
Oswald Klüdgen

Merk
Scheurich

Materiaal
Aardewerk - keramiek - glazuur

Bijzonderheden
Model 282-40 Decor Jura

Tijdperk
1972

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
40,00 cm

Lengte
15,00 cm

Breedte
15,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel