Vorige Artikel 73 van 472 Volgende

Blauw met goudkleurige gestreepte vintage blikken bus met appels voor appelstroop van De Gruyter

Artikelnummer: BT-3854-22
€ 7,95
Voorraad 1 stuk

Blauw met goudkleurige gestreepte vintage blikken bus met appels voor Rinsche Appelstroop van De Gruyter

  • Vervaardiger: De Gruyter
  • Vervaardigingsdatum: 1950 - 1959

Beschrijving
Ronde blikken bus waarop appels zijn afgebeeld gemaakt voor Prima Rinsche Appelstroop van De Gruyter. Het blik is uitgevoerd met een los oversluitdeksel en heeft aan de achterzijde een gefelste langsnaad. De decoratie van dit blik bestaat uit een blauwe ondergrond met goudkleurige strepen en appels met de tekst "De Gruyter's Rinsche Appelstroop. Op het deksel staat een rond goudkleurig etiket met zwarte rand waarin de slogan "En betere waar En 10% Alleen De Gruyter". Hier rondom de productnaam "De Gruyter's Prima Rinsche Appelstroop".

Conditie
Dit blik voor appelstroop van De Gruyter verkeert in een goede vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen  

  • Hoogte: 8.6 cm.
  • Diameter: 11.0 cm.

De Gruyter was een winkelketen in Nederland, in de 19e eeuw en 20e eeuw (tot 1976). Op het hoogtepunt waren er meer dan 550 winkels en bijna 7.500 werknemers.

Een belangrijk element in de verkooppolitiek was het geven van 10% korting bij inlevering van de kassabonnen. De slagzin van De Gruyter luidde dan ook: En betere waar èn tien procent, alleen De Gruyter. 

Als klantenbinder gaf De Gruyter vanaf 1948 elke week een klein cadeautje weg voor kinderen: het legendarische Snoepje van de week. Het werd geïntroduceerd toen na de Tweede Wereldoorlog de suiker van de bon ging en er te veel suiker in aanbod was. Bij enkele guldens aan boodschappen werd ongevraagd snoep voor de kinderen meegegeven. 

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Blikken productverpakking voor De Gruyter's Rinsche Appelstroop

Onderwerp / Thema
Blik - Rinsche Appelstroop - verpakking - De Gruyter

Decoratie
Appels - strepen

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Blauw - zwart - goud

Uitgever
De Gruyter

Vervaardiger
De Gruyter

Merk
De Gruyter's Rinsche Appelstroop

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel

Tijdperk
1950 - 1959

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
8,70 cm

Diameter
11,20 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel