Vorige Artikel 81 van 472 Volgende

Vintage dobbelspel Script-O-Gram van Jumbo

Artikelnummer: SP-3844-22
€ 5,95
Voorraad 1 stuk

Vintage dobbelspel Script-O-Gram van Jumbo

  • Vervaardiger: Jumbo Spellen
  • Vervaardigingsdatum: 1983

Beschrijving
Script-o-gram is een letterspel. Waarin je met 13 letterdobbelstenen woorden moet vormen, die aan bepaalde eisen moeten voldoen. Aan het begin van iedere beurt werpt de spelleider de 13 dobbelstenen. De spelers dienen dan zo snel mogelijk een woord te maken met de naar boven liggende letters.

De spanning wordt nog opgevoerd wanneer er doormiddel van de zandloper een limiet op de speeltijd wordt ingesteld.

Conditie
Dit vintage spel verkeert in een goede vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen verpakking

  • Hoogte: 12 cm.
  • Diameter: 7,2 cm.

Koninlijke Jumbo BV is een Nederlands merk van bord- en gezelschapsspellen. Het bedrijf is gevestigd in Zaandam en heeft ongeveer 130 medewerkers.

Naast klassiekers als Stratego, Mens erger je niet! en Pim-pam-pet bestaat het assortiment onder meer uit een uitgebreide educatieve serie genaamd 'ik leer...'. Klassiekers zoals het vraag-en-antwoordspel Electro kennen een actuelere verschijningsvorm. Ook licentieproducten maken onderdeel uit van het assortiment, zoals Rubiks kubus.

Het merk was oorspronkelijk van de spellenuitgevers en -fabrikanten Hausemann & Hötte. Engelbert Hausemann, een Duitse handelsreiziger, stichtte op 1 januari 1853 een zaak in Amsterdam, een 'Agentuur en Commissie Zaak in Kramerijen', te vergelijken met een winkel van Sinkel. De zaak floreerde, het aanvankelijke onderkomen aan het Damrak werd verruild voor de Nieuwezijds Achterburgwal en ten slotte voor de Oudeschans 72 (woonhuis) en Kromboomssloot, dat als achtergelegen pakhuis als kantoor en magazijn diende.

In 1860 kwam Wilhelm Hötte (1843), de zoon van de zuster van Engelbert Hausemann als werknemer de gelederen versterken. In 1873 stichtte hij zijn eigen bedrijf. Op 27 december 1882 besloten Hausemann & Hötte samen te gaan werken als de firma Hausemann & Hötte. Deze samenwerking duurde vijf jaar, Engelbert Hausemann trok zich op 31 december 1887 op hoge leeftijd terug. De vennootschap werd ontbonden en er werd overeengekomen dat Wilhelm Hötte het bedrijf onder de bestaande firmanaam zou voortzetten.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Dobbelspel - Script-O-Gram

Onderwerp / Thema
Gezelschapsspel - familiespel

Categorie
Vintage spellen

Kleur
Meerkleurig

Aantal spelers
2 tot 6 spelers

Leeftijd
Vanaf 9 á 12 jaar

Moeilijkheidsgraad
Eenvoudig

Speelduur
15 minuten tot 45 minuten

Auteur(s)
Jumbo (Hausemann en Hötte)

Uitgever
Hausemann en Hötte nv, Amsterdam

Merk
Jumbo Spellen

Materiaal
Karton - plastic - papier

Bijzonderheden
Spelregels bijgesloten

Tijdperk
1983

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
12,00 cm

Diameter
7,20 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel