Vorige Artikel 30 van 37 Volgende

Vintage West-Germany vaas van Scheurich model 238-14 rood met spikkels

Artikelnummer: AW-3837-22
€ 14,95 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Vintage West-Germany vaas van Scheurich model 238-14 rood met spikkels

  • Vervaardiger: Scheurich
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 70 / 80

Beschrijving
Schitterende cilindervormige West-Germany vaas in rood met zwarte spikkels. Binnenrand top in blauw. Onderaan in reliëf gemerkt: 238-14. Vervaagde merksticker aan de buitenkant.

Conditie
Deze West-Germany vaas verkeert in een nette vintage staat zonder noemenswaardige sporen van gebruik of aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 14 cm.

Scheurich maakt altijd gebruik van witte klei. De vazen zijn gesigneerd met ' W.GERMANY ' of ' WEST GERMANY' gevolgd door drie cijfers (die het modelnummer duiden), een streepje en twee cijfers (die de hoogte van de vaas aangeven). 

Scheurich werd 1928 opgericht door Alois Scheurich en zijn neef Fridolin Greulich als groothandel in glas, porselein en keramiek. In 1938 vestigde Scheurich zich in Kleinheubach (70 kilometer ten zuidoosten van Frankfurt am Main). In 1948 begon men met de fabricage van huishoudkeramiek.

In 1954 stopte Scheurich met de groothandelsactiviteiten en richtte zich helemaal op het zelf vervaardigen van keramiek. Aanvankelijk maakten ze vooral bowlschalen en asbakken, maar ze stapten al snel over op vazen en bloempotten. 

Scheurichs hegemonie begon aan het eind van de jaren zestig. Scheurich hield zijn prijzen laag en gecombineerd met in de smaak vallende designs zorgde dat voor een miljoenenomzet. De strategie van Scheurich daarbij was om dezelfde modellen telkens van andere decoraties te voorzien. De ontwerpen werden twee maal per jaar aan de veranderende smaak van het publiek aangepast. 

Land van herkomst
West-Duitsland - West-Germany

Soort object
Aardewerk West-Germany vaas van Scheurich keramik

Onderwerp / Thema
West-Germany - vaas - aardewerk - keramiek

Decoratie
Spikkels

Categorie
Aardewerk - keramiek

Kleur
Rood - zwart - blauw

Vervaardiger
Scheurich keramik

Merk
Scheurich

Materiaal
Aardewerk - keramiek - glazuur

Bijzonderheden
Model 238-14

Tijdperk
Jaren 70 / 80

Kwaliteit
Nette vintage staat

Hoogte
14,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel