Vorige Artikel 33 van 37 Volgende

Vintage aardewerk West-Germany vaas van Scheurich model Jura, nr. 482-28

Artikelnummer: AW-3834-22
€ 34,95
Voorraad 1 stuk

  Vintage aardewerk West-Germany vaas van Scheurich model Jura, nr. 482-28

  • Vervaardiger: Scheurich keramik
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 60 / 70

Beschrijving
Vintage West-Germany vaas van het merk Scheurich afkomstig uit het voormalige West-Duitsland. De vaas is gemaakt van glanzend met glazuur afgewerkt keramiek en verkkert in een goede vintage staat. Het betreft modelnummer 482-28, in okergeel, met het fraaie schelpachtige motief/decor ‘Jura’ uitgevoerd in reliëf.

Onderop is de vaas voorzien van het modelnummer 482-28 en de naam W.Germany.

Scheurich Keramik werd 1928 opgericht door Alois Scheurich en zijn neef Fridolin Greulich als groothandel in glas, porselein en keramiek. In 1938 vestigde Scheurich zich in Kleinheubach. In 1948 begon men met de fabricage van huishoudkeramiek. In 1954 stopte Scheurich met de groothandelsactiviteiten en richtte zich helemaal op het zelf vervaardigen van keramiek.

Conditie
Deze vaas van Scheurich verkeert in een nette vintage staat zonder noemenswaardige sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 28 cm.
  • Lengte: 11 cm.
  • Breedte: 9,5 cm.
  • Model: 482-28

Scheurich maakt altijd gebruik van witte klei. De vazen zijn gesigneerd met ' W.GERMANY ' of ' WEST GERMANY' gevolgd door drie cijfers (die het modelnummer duiden), een streepje en twee cijfers (die de hoogte van de vaas aangeven). 

Scheurich werd 1928 opgericht door Alois Scheurich en zijn neef Fridolin Greulich als groothandel in glas, porselein en keramiek. In 1938 vestigde Scheurich zich in Kleinheubach (70 kilometer ten zuidoosten van Frankfurt am Main). In 1948 begon men met de fabricage van huishoudkeramiek.

In 1954 stopte Scheurich met de groothandelsactiviteiten en richtte zich helemaal op het zelf vervaardigen van keramiek. Aanvankelijk maakten ze vooral bowlschalen en asbakken, maar ze stapten al snel over op vazen en bloempotten. 

Scheurichs hegemonie begon aan het eind van de jaren zestig. Scheurich hield zijn prijzen laag en gecombineerd met in de smaak vallende designs zorgde dat voor een miljoenenomzet. De strategie van Scheurich daarbij was om dezelfde modellen telkens van andere decoraties te voorzien. De ontwerpen werden twee maal per jaar aan de veranderende smaak van het publiek aangepast. 

Land van herkomst
West-Duitsland - West-Germany

Soort object
Aardewerk vaas van Scheurich

Onderwerp / Thema
Aardewerk - vaas - West-Germany

Decoratie
Jura

Categorie
Aardewerk - keramiek

Kleur
Geel

Uitgever
Scheurich keramik

Merk
Scheurich

Materiaal
Aardewerk - keramiek - glazuur

Bijzonderheden
Model 482-28 - Jura

Tijdperk
Jaren 60 - 70

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
28,00 cm

Lengte
11,00 cm

Breedte
9,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel