Vorige Artikel 91 van 472 Volgende

Vintage blikken trommel van De Gruyter met paarden en Engels jachttafereel, vossenjacht

Artikelnummer: BT-3825-21
€ 6,95
Voorraad 1 stuk

Vintage blikken trommel van De Gruyter met paarden en Engels jachttafereel, vossenjacht

  • Vervaardiger: De Gruyter
  • Vervaardigingsdatum: 1950 - 1960

Beschrijving
Rechthoekige vintage blikken trommel van De Gruyter en uitgevoerd met een scharnierend oversluitdeksel. Dit blik verkeert in een brocante staat en is gedecoreerd met een lichte ondergrond waarop een Engels jachttafereel met paarden. Afbeeldingen betreffen voorstelingen van de vossenjacht. Het deksel is voorzien van een groene rand. Blik heeft een mooie oude uitstraling met patina en slijtageplekken.

Aan de onderkant op de bodem gemerkt in reliëf met de bekende slogan "En betere waar èn tien procent, alleen De Gruyter".

Conditie
Dit blik verkeert in een vintage staat met meerdere sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's ,maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 7 cm.
  • Lengte: 17 cm.
  • Breedte: 10,5 cm.

De Gruyter was een winkelketen in Nederland, in de 19e eeuw en 20e eeuw (tot 1976). Op het hoogtepunt waren er meer dan 550 winkels en bijna 7.500 werknemers.

Een belangrijk element in de verkooppolitiek was het geven van 10% korting bij inlevering van de kassabonnen. De slagzin van De Gruyter luidde dan ook: En betere waar èn tien procent, alleen De Gruyter. Hierdoor werden trouwe klanten beloond en had men een extra middel om de filiaalchefs te controleren. Omdat De Gruyter alleen producten van eigen merk verkocht waren de brutoprijzen toch niet te vergelijken met die van anderen.

Als klantenbinder gaf De Gruyter vanaf 1948 elke week een klein cadeautje weg voor kinderen: het legendarische Snoepje van de week. Het werd geïntroduceerd toen na de Tweede Wereldoorlog de suiker van de bon ging en er te veel suiker in aanbod was. Bij enkele guldens aan boodschappen werd ongevraagd snoep voor de kinderen meegegeven. Later werd het "snoepje" een plastic speelgoedje, een spelletje, een poppetje of een boekje. Elke week iets anders. Een langdurige actie was die van kartonnen bouwplaten van huizen en gebouwen. 

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Blikken trommel van De Gruyter

Onderwerp / Thema
Koekblik - bewaarblik - opbergblik - reclame - slogan - De Gruyter

Decoratie
Paarden - ruiters - vossenjacht

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Geel - bruin - groen

Vervaardiger
De Gruyter

Merk
De Gruyter

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Scharnierend oversluitdeksel - slogan De Gruyter aan de onderkant

Tijdperk
1950 - 1960

Kwaliteit
Brocante staat met meerdere sporen van gebruik en slijtage

Hoogte
7,00 cm

Lengte
17,00 cm

Breedte
10,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel