VERKOCHT

Vorige Artikel 105 van 472 Volgende

Set van drie vintage blikken Brabantia voorraadbussen, decor Bayon

Artikelnummer: BT-3807-21

Set van drie vintage blikken Brabantia voorraadbussen, decor Bayon

  • Vervaardiger: Brabantia Home Steel
  • Vervaardigingsdatum: 1970 - 1980

Beschrijving
Deze vintage set van drie blikken voorraadbussen is voorzien van losse chromen oversluitdeksels. De decoratie van de bussen bestaat uit een witte ondergrond met horizontale versieringen, bestaande uit cirkels en kromme lijnen in bruin en twee tinten oranje. Het patroon staat bekend onder de naam "Bayon".

Conditie
Deze set Brabantia voorraadbussen verkeren in een vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 16,5 cm.
  • Diameter: 11 cm.

Brabantia is een bedrijf opgericht in het Nederlandse dorp Aalst dat metalen en kunststof huishoudelijke producten vervaardigt. Tegenwoordig bevindt de hoofdzetel zich in Valkenswaard, Noord-Brabant. In Nederland vindt geen productie meer plaats.

Het bedrijf is begonnen in 1919 met 15 werknemers onder de naam Van Elderen & Co. Het was oorspronkelijk een metaalwarenbedrijf dat toeleverde aan de landbouw en de sigarenindustrie: melkzeven, emmers, trechters, gieters en sigarenblikjes.

Het bedrijf groeide en het richtte in 1948 een verkooporganisatie in België op. In 1957 werd een fabriek in Valkenswaard, en in 1963 werd een fabriek in Overpelt geopend, terwijl in 1964 de Eerste Groninger Apparaten- en Metaalwarenfabriek (EGAM) te Roden werd overgenomen. Vervolgens werden verkooporganisaties opgericht in Frankrijk (1966), in het Verenigd Koninkrijk (1973) en in Zwitserland (1975).

Bij oprichting in 1919 had het bedrijf de naam "Van Elderen & Co". Na enige tijd is de naam veranderd in "Van Elderen's Metaalwarenfabrieken Brabantia". Vanaf ongeveer 1941 is het eerste gedeelte van de naam weggelaten, en is het alleen nog "Brabantia". "Brabantia" is het Latijnse woord voor Brabant.

Brabantia wordt in 1919 in het Nederlandse plaatsje Aalst opgericht door een groep van 15 mensen. Een familiebedrijf pur sang. Toen en nu. Met een vast geloof in eerlijke producten, gemaakt door mensen met hart voor kwaliteit. Ideeën gericht op duurzaamheid – designed for living.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Set van drie voorraadbussen

Onderwerp / Thema
Brabantia - Bayon - voorraad - opbergen - keuken

Decoratie
Bayon decor

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Wit - geel - oranje - bruin

Uitgever
Brabantia

Vervaardiger
Brabantia Home Steel

Merk
Brabantia

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Met losse chromen deksels

Tijdperk
Jaren 70

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
16,50 cm

Diameter
11,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel