Vorige Artikel 11 van 23 Volgende

Vintage plastic mandje uit de rotan-lijn van Lega, Italy

Artikelnummer: PD-3749-21
€ 7,95
Voorraad 1 stuk

Vintage plastic mandje uit de rotan-lijn van Lega, Italy

  • Vervaardiger: Lega SpA, Italy
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 60 - 70

Beschrijving
Vintage draagbaar kunststof mandje in bruin/beige voor fournituren en vervaardigd door Lega SpA in de jaren 60 - 70. Deze handige opberger is voorzien van twee sluitschuifjes aan de voorzijde voor sluiten en openen. Het mandje heeft een merksticker aan de voorkant  en een handvat bovenop het deksel. 

Conditie
Dit  kunststof mandje verkeert in een goede vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 13,5 cm.
  • Lengte: 23 cm.
  • Breedte: 14 cm.

LEGA SpA begint haar activiteiten in de onmiddellijke naoorlogse periode (1945) in een kleine fabriek voor de productie van kammen, klemmen en artikelen voor persoonlijke verzorging.

Tegenwoordig hebben zij 7 productielijnen waaronder de rotanlijn in natuurlijke stijl, accessoires voor huisdieren, opbergers, vriezer- en magnetroncontainers, keukenbenodigdheden, vuilnisbakken en schoonmaak- en badkamerartikelen, vazen en tuinplantenbakken.


Fournituren zijn kleine textielwaren en andere kleine benodigdheden die bij het naaien van pas komen.

Tot de fournituren behoren zaken als linten, band, biaisband, garen, lapjes en dergelijke maar ook ritssluitingen, knopen etc. Men sprak dan ook wel van band en garen.

Ook wordt wel naaigerei zoals spelden en naalden, speldenkussen, tornmesje, vingerhoeden en andere kleine artikelen, zoals meetlint en kleermakerskrijt onder fournituren gerekend.

Vanouds behoorden de fournituren tot de inventaris van de marskramer. Tegenwoordig kan men ze kopen bij de naaimachinewinkel of bij gespecialiseerde textielwinkels.

Ook worden de kleine benodigdheden in een schoenwinkel, zoals schoenverzorging, veters, zooltjes, poets en dergelijke wel samengevat onder "schoenfournituren".

Land van herkomst
Italië

Soort object
Kunststof mandje - plastic mandje - forniturenmandje

Onderwerp / Thema
Fornituren

Decoratie
Rotan

Categorie
Plastic Design

Kleur
Bruin - beige

Uitgever
LEGA SpA, Italy

Vervaardiger
LEGA SpA

Merk
LEGA SpA, Italy

Materiaal
Kunststof - plastc

Bijzonderheden
Twee schuiven voor openen en sluiten

Tijdperk
Jaren 60 - 70

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
13,50 cm

Lengte
23,00 cm

Breedte
14,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel