VERKOCHT

Artikel 38 van 1119

Pick A Deli - Kunststof vintage tafelzurenpot, Augurkenhouder van Tupperware in groen

Artikelnummer: TW-3687-21

VERKOCHT


Pick A Deli - Kunststof vintage tafelzurenpot, Augurkenhouder van Tupperware in groen

  • Vervaardiger: Tupperware brand Corporation
  • Vervaardigingsdatum: 1979

Beschrijving
Deze handige vintage Tupperware container in transparant wit met olijfgroen deksel wordt gebruikt voor het bewaren van augurken, olijven of zilveruitjes in hun vloeistof. Hij bestaat uit drie delen te weten de pot zelf het deksel en de handige zeef en lift met handvat. Alle onderdelen zijn in goede staat.

Het handvat met zeef/lift zorgt ervoor dat je vingers droog blijven bij het uitnemen van augurken of olijven. Handig design. Veel handiger dan wanneer je met een vork probeert een augurk uit de augurkenpot te vissen of er een met je vingers probeert te pakken. Het vocht blijft onder in de pot zitten. Het deksel sluit perfect.

Ook is deze houder superhandig om gewoon op tafel te zetten.

Conditie
Deze augurkenpot verkeert in een goede vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen 

  • Hoogte: 19 cm.  
  • Lengte: 10 cm. 
  • Breedte: 10 cm.
     


In 1944 richtte Earl Tupper de "Tupperware Plastics Company" op. Deze Amerikaanse scheikundige (afkomstig van de firma DuPont) was een pionier in het gebruik van polyethyleen voor huishoudelijke toepassingen. Twee jaar later lanceerde Mr Tupper zijn “Wonderbowl”, een "miraculeuze" kom met een revolutionaire luchtdichte sluiting, die veel lichter en steviger was dan het traditionele glas en aardewerk.
De eerste jaren waren de producten te koop in warenhuizen, ijzerwinkels en andere handelszaken. Maar op die manier kwam de uitzonderlijke kwaliteit van de Tupperware producten niet tot haar recht. Niemand nam immers de tijd om aan de consumenten de voordelen van deze lucht- en waterdichte kommen te tonen en uit te leggen.

In 1948 introduceerde vice presidente Brownie Wise de Tupperware Home Party, een hele nieuwe manier om de producten rechtstreeks bij de consument te brengen. Zo konden de vele mogelijkheden van de producten persoonlijk gedemonstreerd worden.

Land van herkomst
Orlando, Florida, U.S.A. Brussels, London, Melbourne, Toronto, Tokyo

Soort object
Pick A Deli - Augurkenpot - tafelzuren houder

Onderwerp / Thema
Augurken - silveruitjes - olijven - houder

Categorie
Vintage Tupperware

Kleur
Groen - transparant

Auteur(s)
Earl Tupper

Uitgever
Tupperware Brands Corporation

Vervaardiger
Tupperware Plastics Company

Merk
Tupperware

Materiaal
Plastic - polyetheen

Bijzonderheden
Met zeef en lift

Tijdperk
1979

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
19,00 cm

Lengte
10,00 cm

Breedte
10,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel