VERKOCHT

Vorige Artikel 16 van 203 Volgende

Tupperware "pour N serve" - schenker of strooier voor parmezaanse kaas en meer...

Artikelnummer: TW-3685-21

Tupperware "pour N serve" - schenker of strooier voor parmezaanse kaas en meer...

  • Vervaardiger: Tupperware Brands Corporation
  • Vervaardigingsdatum: vanaf 1983

Beschrijving
Strooier of schenker van Tupperware bestaande uit drie delen te weten een witte houder, blauwe verdeler en wit deksel. De strooiverdeler heeft drie verschillende soorten openingen die doormiddel van het deksel geopend of gesloten kunnen worden.

Naar gelang de opening die gekozen wordt kies je voor veel, normaal of langzaam strooien, afhankelijk voor welk strooisel er wordt gekozen. Suiker, hagelslag, vlokken of bijvoorbeeld strooikaas.

Conditie
Deze strooier verkeert in een goede vinatge staat met normale sporen van hebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: ca. 14 cm. 
  • Breedte: 8 cm. 

Prijs is per stuk! Mogelijk meer exemplaren in voorraad. Selecteer het gewenste aantal.

 
In 1944 richtte Earl Tupper de "Tupperware Plastics Company" op. Deze Amerikaanse scheikundige (afkomstig van de firma DuPont) was een pionier in het gebruik van polyethyleen voor huishoudelijke toepassingen. Twee jaar later lanceerde Mr Tupper zijn “Wonderbowl”, een "miraculeuze" kom met een revolutionaire luchtdichte sluiting, die veel lichter en steviger was dan het traditionele glas en aardewerk. 

De eerste jaren waren de producten te koop in warenhuizen, ijzerwinkels en andere handelszaken. Maar op die manier kwam de uitzonderlijke kwaliteit van de Tupperware producten niet tot haar recht. Niemand nam namelijk de tijd om aan de consumenten de voordelen van deze lucht- en waterdichte kommen te tonen en uit te leggen.

In 1948 introduceerde vice presidente Brownie Wise de Tupperware Home Party, een hele nieuwe manier om de producten rechtstreeks bij de consument te brengen. Zo konden de vele mogelijkheden van de producten persoonlijk gedemonstreerd worden. 

Land van herkomst
Orlando, Florida, U.S.A. Brussels, London, Melbourne, Toronto, Tokyo

Soort object
Strooier of schenker met drie strooi-openingen

Onderwerp / Thema
Strooien - schenken - afsluiten - keuken - ontbijttafel - ontbijt

Categorie
Vintage Tupperware

Kleur
Wit - blauw

Auteur(s)
Earl Tupper

Uitgever
Tupperware Brands Corporation

Vervaardiger
Tupperware Plastics Company

Merk
Tupperware

Materiaal
Plastic - polyetheen

Bijzonderheden
Keuze uit drie verschillende strooi-openingen

Tijdperk
Vanaf 1983

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
13,70 cm

Lengte
7,80 cm

Breedte
7,80 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel