VERKOCHT

Vorige Artikel 124 van 783 Volgende

Abalone een spel voor twee spelers vanaf 8 jaar

Artikelnummer: SP-3635-21

VERKOCHT


Abalone een spel voor twee spelers vanaf 8 jaar

  • Vervaardiger: Goliath
  • Vervaardigingsdatum: 1991

Drijf uw tegenstander tot het uiterse... en van het bord!

Beschrijving
Het bordspel Abalone is geschikt voor twee spelers en vergt tactisch inzicht. Het bord heeft zes kanten en 61 vakjes. Elk zijde kent vijf vakjes. De andere 31 vakken vormen rijen tussen de randen. Abalone zal starten met veertien witte en veertien zwarte balletjes, dit worden ook wel de kogels genoemd.

De twee spelers proberen elkaars knikkers van het bord af te duwen (pushen). De speler die als eerste 6 knikkers van zijn tegenstander van het bord duwt, is de winnaar.

Leg de knikkers, zoals afgebeeld in de spelregels, in de beginopstelling. Bepaal wie met wit en wie met zwart speelt . Zwart begint.  Abalone is geschikt voor spelers van 8 jaar en ouder en zal ongeveer dertig minuten per spel duren.

Inhoud:

  • Speelbord
  • 28 kogels ( 2 keer 14 zwart en wit)
  • Spelregels

Conditie
Dit spel verkeert in een goede vintage staat. De doos toont enkele sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat doos

  • Hoogte: 3,3 cm.
  • Lengte: 33 cm.
  • Breedte: 33 cm.

Abalone is een tactisch bordspel voor twee spelers. Het zeskantige bord dat wordt gebruikt heeft in totaal 61 vakjes, met vijf vakjes langs elke zijde. De overige 31 vakjes zijn zo verdeeld dat ze rijen tussen de vakjes op de randen vormen. In het spel zijn veertien zwarte en veertien witte metalen balletjes (kogels). De spelers loten of kiezen wie de zwarte en wie de witte speler is. Zwart begint. Het doel van het spel is zes kogels van de tegenstander van het bord te duwen met de eigen kogels.

De Fransen Laurent Lévi en Michel Lalet waren de bedenkers van het spel Abalone. Op 29 januari 1988 richtten zij met hulp van financier André Jarno een bedrijf op om hun spel te verspreiden na afwijzingen door verscheidene uitgevers van spellen, maar een overwinning op de Boulogne-Billancourt wedstrijd voor spellenontwerpers. Voor het Abalone gedoopt werd noemden zij het spel Sumito; soms wordt het spel omschreven als "sumo met knikkers", omdat het losjes gebaseerd zou zijn op de oude Japanse vorm van worstelen. Tien jaar na de introductie zijn er 4,5 miljoen exemplaren van het spel verkocht in ruim dertig landen.

Het spel begint met een beginopstelling. Meestal is dit de standaardopstelling, maar op toernooien en door gevorderde spelers wordt ook gebruikgemaakt van een van de tientallen alternatieve beginopstellingen.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Bordspel - gezelschapsspel

Onderwerp / Thema
Tactiek - Speel op een rij - Strategie

Categorie
Vintage spellen

Kleur
Zwart - wit

Aantal spelers
2 spelers

Leeftijd
Vanaf 8 á 12 jaar

Moeilijkheidsgraad
Moelijker

Taal van spelregels
Nederlands

Speelduur
15 minuten tot 45 minuten

Auteur(s)
Lalet Michel & Lévi Laurent

Uitgever
Goliath

Merk
Goliath

Materiaal
Karton - papier - plastic - metaal

Bijzonderheden
Met Jumbo spelregels

Tijdperk
1991

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
3,30 cm

Lengte
33,00 cm

Breedte
33,00 cm

Inhoud
Met spelregels

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2023 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel