Vorige Artikel 4 van 10 Volgende

Vintage Brabantia warmhoudplaatje of rechaud, 1 pits met waxinelichthouder bruin model met motief boterbloemen

Artikelnummer: BT-3599-21
€ 11,95
Voorraad 1 stuk

Vintage Brabantia warmhoudplaatje of rechaud, 1 pits met waxinelichthouder bruin model met motief boterbloemen.

  • Vervaardiger: Brabantia Home Steel
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 70

Beschrijving
Één pits warmhoudplaatje, theelicht of rechaud van Brabantia in een goede vintage staat en uitgevoerd in bruin met geel en groen bloemenpatroon bekend als het boterbloemmotief. Te gebruiken met een waxinelichtje dat zich onder het metalen raster bevind. Eenvoudig te doven met het hendeltje aan de buitenzijde.

Mooi en handig voor iedere keuken of interieur. Voor op tafel, in de tuin of op de camping.

Een rechaud is een voorwerp om schotels met spijzen warm te houden. Kenmerkend voor een rechaud is dat het zo gemaakt is dat een pan, bord of schaal boven een warmtebron geplaatst kan worden. De warmtebron is dikwijls voldoende om gerechten warm te houden, om gerechten op te warmen zijn rechauds niet geschikt. Voor huishoudelijk gebruik worden rechauds met waxinelichtjes het vaakst gebruikt. Rechauds worden vaak in Chinese of Indische restaurants gebruikt om rijsttafels op te dienen. Deze blijven dan tijdens het eten warm.

Een andere vorm van een rechaud is het theelicht. Hierbij gaat het dan om een wat kleiner rechaud dat voorzien is van één waxinelichtje, waarop een theepot gezet kan worden. Aan deze gebruikswijze dankt het waxinelichtje dan ook de veelgebruikte bijnaam theelichtje.

Conditie
Deze één pits rechaud of theelicht verkeert in een vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 6,5 cm.
  • Lengte: 19 cm.
  • Breedte: 12 cm.

 


Brabantia is een bedrijf opgericht in het Nederlandse dorp Aalst dat metalen en kunststof huishoudelijke producten vervaardigt. Tegenwoordig bevindt de hoofdzetel zich in Valkenswaard, Noord-Brabant. In Nederland vindt geen productie meer plaats.

Het bedrijf is begonnen in 1919 met 15 werknemers onder de naam Van Elderen & Co. Het was oorspronkelijk een metaalwarenbedrijf dat toeleverde aan de landbouw en de sigarenindustrie: melkzeven, emmers, trechters, gieters en sigarenblikjes.

Bij oprichting in 1919 had het bedrijf de naam "Van Elderen & Co". Na enige tijd is de naam veranderd in "Van Elderen's Metaalwarenfabrieken Brabantia". Vanaf ongeveer 1941 is het eerste gedeelte van de naam weggelaten, en is het alleen nog "Brabantia". "Brabantia" is het Latijnse woord voor Brabant.

Brabantia wordt in 1919 in het Nederlandse plaatsje Aalst opgericht door een groep van 15 mensen. Een familiebedrijf pur sang. Toen en nu. Met een vast geloof in eerlijke producten, gemaakt door mensen met hart voor kwaliteit. Ideeën gericht op duurzaamheid – designed for living.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Theelicht - Eénpits rechaud

Onderwerp / Thema
Brabantia - boterbloemen - verwarmen - opwarmen - keuken - thee

Decoratie
Boterbloemen

Categorie
Retro-Vintage - Brabantia

Kleur
Bruin - groen - geel - chroom

Uitgever
Brabantia

Vervaardiger
Brabantia Home Steel

Merk
Brabantia

Materiaal
Blik - metaal - chroom - verf

Bijzonderheden
Éenpits - werkt met een waxinelichtje

Tijdperk
1970 - 1980

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
6,50 cm

Lengte
19,00 cm

Breedte
12,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel