VERKOCHT

Vorige Artikel 29 van 344 Volgende

Set van twee groene vintage blikken van Douwe Egberts voor Pickwick thee

Artikelnummer: BT-3597-21

Set van twee groene vintage blikken van Douwe Egberts voor Pickwick thee

  • Vervaardiger: Bekkers Dordrecht Holland
  • Vervaardigingsdatum: 1948 - 1950/1955

Beschrijving
Set van twee theetrommels waarvan één donkergroene met geschulpte opstaande rand en de ander donkergroen in buikmodel met een koetsdecor. Beide gemaakt door DOUWE EGBERTS voor Pickwick thee.

Beschrijving trommel één

  • Vervaardigingsdatum: 1948

Dit is een groene geschulpte blikken trommel met los oversluitend deksel. Aan de onderzijde is deze gesierd met vier pootjes. Het blik is vervaardigd met een zogenoemde gefelste langsnaad. De pootjes zijn in de bodemnaad geschoven. De decoratie bestaat uit een donkergroene ondergrond met verspreide bloemmotieven in roze. Boven op in het midden van het deksel bevind zich een ovaal met mensen te paard in een stad met een toren en enkele bomen. Gouden omranding.​

Beschrijving trommel twee

  • Vervaardigingsdatum: 1950 / 1955

Geschulpte vierkante groene trommel met schuine hoeken en een rond deksel. De decoratie van dit blik bestaat uit een groen gemarmerde ondergrond met goudkleurige ornamenten. De afbeeldingen op dit blik bestaan uit de fabrieksnaam en twee maal een voorstelling van een koets en paarden. Tekst in reliëf aan de onderzijde: Douwe Egberts Joure Utrecht Pickwick thee Inhoud 80 gram; 20 theezakjes a 4 gram. 

Conditie
Deze theeblikken verkeren in een vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Afmetingen

Trommel een

  • Hoogte: 11 cm.
  • Lengte: 10 cm.
  • Breedte: 10 cm.

Trommel twee

  • Hoogte: 7,5 cm. 
  • Lengte: 16,5 cm. 
  • Breedte: 11,5 cm. 

Douwe Egberts (of DE) is een Nederlandse onderneming die koffie, thee en andere levensmiddelen verwerkt en verhandelt. Het bedrijf werd opgericht in 1753. In 1978 is het bedrijf na een aantal stappen uiteindelijk volledig in handen gekomen van het Amerikaanse bedrijf Sara Lee. Halverwege 2012 werd het bedrijf verzelfstandigd en gaat DE naar de beurs als D.E. Master Blenders 1753 NV. Na een bod op alle aandelen komt het bedrijf eind 2013 volledig in handen van een Duitse investeerder.

Pickwick is een theemerk van Douwe Egberts. Het merk dateert van 1937, daarvoor verkocht de firma merkloze thee voor het eerst in 1753 vanuit een winkel in de Midstraat in Joure.

De naam Pickwick is geïnspireerd op de titel van boek The Posthumous Papers of the Pickwick Club van Charles Dickens. De vrouw van de toenmalige directeur had kennisgenomen van dit boek en stelde de echt Engels klinkende naam 'Pickwick' voor.

 

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Theetrommel - theeblik

Onderwerp / Thema
Pickwick - Douwe Egberts - thee

Decoratie
Koets - paarden

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Groen - goud - meerkleurig

Uitgever
Douwe Egberts B.V. Joure

Vervaardiger
Douwe Egberts - Bekkers Dordrecht Holland

Merk
Pickwick Thee

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel - schroefdeksel

Tijdperk
1948 - 1950/1955

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
11,00 cm - 7,50 cm

Lengte
10,00 cm - 16,50 cm

Breedte
10,00 cm - 11,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2021 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel