Vorige Artikel 13 van 102 Volgende

Vintage blikken beschuitbus voor Hollandsche Beschuit van Blue Band met een illustratie van Rie Cramer

Artikelnummer: BT-3592-21
€ 14,95
Voorraad 1 stuk

Vintage blikken beschuitbus voor Hollandsche Beschuit van Blue Band met een illustratie van Rie Cramer

  • Vervaardigingsdatum: 1945 / 1955 
  • Vervaardiger: Blue Band

Beschrijving
Vrij zeldzame vintage beschuitbus uitgevoerd met een los oversluitdeksel. De decoratie van dit blik bestaat uit een crèmewitte ondergrond met op de voorzijde van de bus een illustratie van Rie Cramer, het Blue Band meisje met hoed met blauw lint en haar mandje vol pakjes Blue Band margarine. Op de achterzijde van het blik bevindt zich een recept voor Hollandsche Beschuit.

Tekst: "Koopt heden Blue Band Versch gekarnd 30 cent per 1/2 pond. 

Blue Band is een merk waaronder van oorsprong margarineproducten op de markt gebracht worden. De producten van Blue Band zijn onder andere beschikbaar in Nederland, België, een aantal landen in Afrika en Indonesië. Blue Band werd in 1923 op de Nederlandse markt geïntroduceerd, maar was voordien al als exportmerk van Van den Bergh in het Verenigd Koninkrijk en België verkrijgbaar.

Tot in de jaren 40 maakte Blue band reclame met de leuze "versch gekarnd", waaraan wegens misleiding van de consument een einde kwam. Daarmee werd namelijk ten onrechte gesuggereerd dat het een zuivelproduct zou betreffen.

Conditie
Deze blikken beschuitbus van Blue Band verkeert in een nette vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 21 cm.
  • Diameter: 12 cm.

Marie (Rie) Cramer (Sukabumi (Java, Indonesië), 10 oktober 1887 – Laren, 16 september 1977) was een Nederlandse illustrator, boekbandontwerper en schrijver. Zij behoorde, samen met onder anderen Ben Wierink, Wilhelmina Drupsteen en Nelly Bodenheim, rond 1900 tot de eerste Nederlandse kunstenaars die vanuit artistieke principes werkten om esthetisch verantwoorde prentenboeken voor kinderen te maken. Nelly Bodenheim en Rie Cramer zouden uitgroeien tot de twee belangrijkste illustratoren van hun tijd. Cramers werk was omvangrijker en vlotter, maar Bodenheims werk werd gezien als oorspronkelijker en artistieker.

Marie (Rie) Cramer (Sukabumi (Java, Indonesië), 10 oktober 1887 – Laren, 16 september 1977) was een Nederlandse illustratrice, boekbandontwerper en schrijfster. 

Rie Cramer groeide op in Nederlands-Indië als jongste in een gezin met vier meisjes. Zelf gaf ze later aan dat haar moeder koel en afstandelijk was. Haar vader was kapitein bij de pakketvaart en daarom vaak afwezig. Toen Rie Cramer negen was ging haar moeder met de kinderen naar Nederland. Al heel vroeg ging zij naar de kunstacademie in Den Haag. Ze begon kinderverhalen te schrijven en tekeningen te maken. Als zeventienjarige liet zij een map met tekeningen en versjes zien aan de uitgever W. de Haan in Utrecht. Hij was geïmponeerd en gaf haar in 1906 een opdracht voor het boek Van meisjes en jongetjes. In dit genre heeft zij veel gepubliceerd. 

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Blikken beschuitbus voor Hollandsche Beschuit van Blue Band

Onderwerp / Thema
Blue Band - beschuit - Rie Cramer - productverpakking - reclame

Decoratie
Illustratie van Rie Cramer

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Crémewit - blauw

Uitgever
Blue Band

Ontwerper
Illustratie Rie Cramer

Merk
Blue Band

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel - Illustratie Rie Cramer

Tijdperk
1945 - 1955

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
21,00 cm

Diameter
12,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2021 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel