Vorige Artikel 14 van 102 Volgende

Set van twee vintage theeblikken van Douwe Egberts voor Pickwick thee met afbeeldingen van koets, paarden en herberg

Artikelnummer: BT-3591-21
€ 14,95
Voorraad 1 stuk

Set van twee vintage theeblikken van Douwe Egberts voor Pickwick thee met afbeeldingen van koets, paarden en herberg.

  • Vervaardiger: Douwe Egberts Joure
  • Vervaardigingsdatum: 1970/1980 - 1950/1995

Beschrijving
Rechthoekig groen theeblik uitgevoerd met een los dubbelwandig inlegdeksel. De decoratie van dit blik bestaat uit een groene ondergrond met oranje details. Op zowel de lange zijkanten als op het deksel afbeeldingen van een postkoets, paarden en een herberg. Op de kopse kanten twee ovalen waarvan één groen met de naam Douwe Egberts. De andere oranje met de naam Pickwick Thee.

Geschulpte vierkante groene trommel met schuine hoeken en een rond deksel. De decoratie van dit blik bestaat uit een groen gemarmerde ondergrond met goudkleurige ornamenten. De afbeeldingen op dit blik bestaan uit de fabrieksnaam en twee maal een voorstelling van een koets en paarden. Tekst in reliëf aan de onderzijde: Douwe Egberts Joure Utrecht Pickwick thee Inhoud 80 gram; 20 theezakjes a 4 gram. 

Conditie
Deze theeblikken verkeren in een vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Afmetingen

Blik

  • Hoogte: 9 cm.
  • Lengte: 18 cm.
  • Breedte: 10,5 cm.

Trommel

  • Hoogte: 11 cm.
  • Lengte: 10 cm.
  • Breedte: 10 cm.

Douwe Egberts (of DE) is een Nederlandse onderneming die koffie, thee en andere levensmiddelen verwerkt en verhandelt. Het bedrijf werd opgericht in 1753. In 1978 is het bedrijf na een aantal stappen uiteindelijk volledig in handen gekomen van het Amerikaanse bedrijf Sara Lee. Halverwege 2012 werd het bedrijf verzelfstandigd en gaat DE naar de beurs als D.E. Master Blenders 1753 NV. Na een bod op alle aandelen komt het bedrijf eind 2013 volledig in handen van een Duitse investeerder.

Pickwick is een theemerk van Douwe Egberts. Het merk dateert van 1937, daarvoor verkocht de firma merkloze thee voor het eerst in 1753 vanuit een winkel in de Midstraat in Joure.

De naam Pickwick is geïnspireerd op de titel van boek The Posthumous Papers of the Pickwick Club van Charles Dickens. De vrouw van de toenmalige directeur had kennisgenomen van dit boek en stelde de echt Engels klinkende naam 'Pickwick' voor.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Theeblik - theetrommel

Onderwerp / Thema
Thee - Pickwick - Douwe Egberts - productverpakking

Decoratie
Koets - paarden - herberg

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Groen - meerkleurig

Uitgever
Douwe Egberts B.V. Joure

Vervaardiger
Douwe Egberts

Merk
Pickwick Thee

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Los inzetdeksel - schroefdeksel

Tijdperk
1970/1980 - 1950/1995

Kwaliteit
Goede vintage staat met sporen van gebruik

Hoogte
9,00 cm - 11,00 cm

Lengte
18,50 cm - 10,00 cm

Breedte
10,50 cm - 10,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2021 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel