Vorige Artikel 245 van 468 Volgende

Porseleinen koffiekan, roomkannetje en suikerpot van Nutroma (Klokkenservies)

Artikelnummer: PO-3555-21
€ 17,50
Voorraad 1 stuk

Porseleinen koffiekan, roomkannetje en suikerpot van Nutroma (Klokkenservies).

  • Vervaardiger: Nutroma / Mitterteich Porzellan
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 70

Beschrijving
Wie kent het niet? Het gezellige koffieservies met afbeeldingen van traditionele klokken. Het werd in de jaren 70 uitgebracht door Nutroma koffiemelk en is geproduceerd door Mitterteich Porzellan.

Op de hoge koffiepot staat ter weerszijden een frontale afbeelding van een statige Hollandse staande klok anno 1750 afgebeeld. De suikerpot laat een Brabantse klok anno 1780 zien en het melkkannetje toont een schippertje anno 1820.

Conditie
Deze set verkeert in een nette vintage staat zonder  noemenswaardige sporen van gebruik of aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Afmetingen

Koffiekan

  • Hoogte: 21 cm.
  • Lengte: 22 cm. (van greep tot tuit)
  • Diameter: 9,5 cm.

Roomkannetje

  • Hoogte: 8 cm.
  • Diameter: 6 cm.
  • Breedte: 10 cm (met greep en tuit).

Suikerpot

  • Hoogte: 11 cm.
  • Diameter: 8 cm.

Het Nutroma klokkenservies
Wie kent het niet? Het gezellige koffieservies met afbeeldingen van traditionele klokken. Het werd uitgebracht in de jaren 70 door Nutroma koffiemelk en werd geproduceerd door Mitterteich Porzellan. De afbeeldingen en onderschriften werden aangeleverd door de gerenommeerde klokexpert en auteur Jaap Zeeman. 

Het servies bestaat in de eerste plaats uit een koffiepot, een melkkan en een suikerpot samen met zes verschillende kopjes en schoteltjes. Aan beide zijden van de hoge koffiepot staat een frontale afbeelding van een statige Nederlandse staande klok uit 1750. De suikerpot toont een Brabantse klok uit 1780 en de melkkan toont een schipper uit 1820.

De koffiekopjes zijn versierd met afbeeldingen van een stoelklok in 1750, een Friese korte staart uit 1820, een Zaanse klok uit 1710, een Overijsselse Ruempolk-klok uit 1750 en een Amsterdammertje uit 1760. De enige niet-Nederlandse klok op dit servies is de lantaarnklok in het jaar 1640, zoals deze verscheen in Engeland en Frankrijk. 

Het servies kan worden uitgebreid met ontbijtborden en een presentatieset, bestaande uit een groot bord en zes kleine schoteltjes. De ontbijtborden tonen verschillende stoelklokken uit 1707, 1728, 1740, 1765, 1775 en 1850. Het grote taartbord biedt uitzicht op een Twentse stoelklok uit 1779, ondertekend door CW Bakker Goor, terwijl de gebakschoteltjes dezelfde afbeeldingen dragen als de kopjes.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Koffiekan, roomkannetje en suikerpot van het Nutroma klokkenservies

Onderwerp / Thema
Nutroma Klokkenservies

Decoratie
Klokken

Categorie
Porselein

Kleur
Wit - bruin

Uitgever
Nutroma

Vervaardiger
Mitterteich Porzellan

Merk
Mitterteich

Materiaal
Porcelein

Bijzonderheden
Deel uitmakend van het 22-delig klokkenservies van Nutroma

Tijdperk
Jaren 70

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
Zie beschrijving

Lengte
Zie beschrijving

Breedte
Zie beschrijving

Diameter
Zie beschrijving

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel