VERKOCHT

Vorige Artikel 246 van 468 Volgende

Vintage oranje Brabantia huishoud-geldkistje voorzien van cijfers. Inclusief sleuteltje

Artikelnummer: RV-3550-21

Vintage oranje Brabantia huishoud-geldkistje voorzien van cijfers. Inclusief sleuteltje. 

  • Vervaardiger: Brabantia Home Steel
  • Vervaardigingsdatum: 1965 - 1975

Beschrijving
Rechtstreeks uit de jaren 60! Een schitterend huishoud-geldkistje of spaarkistje in de kleur oranje met lichtoranje cijfers gemaakt door Brabantia. Dit kistje is genummerd vanaf 1 t/m 7. In de zeven spaar openingen kunnen verschillende muntwaardes worden geworpen. Donkerrode kunststof inlay.

Oranje kistje met lichtoranje cijfers. De cijfers corresponderen met de spaar openingen en de daaronder liggende vakjes.

Op de voorkant is de originele Brabantia sticker nog aanwezig, maar wat belangrijker is; dit spaarblik is helemaal compleet eeen werkend slot en met het bijbehorende sleuteltje. 

Conditie
Deze Brabantia spaarpot verkeert in een goede vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage.  Foto's maken deel uit van beschrijving.

Afmetingen

  • Lengte: 30 cm. 
  • Hoogte: 6 cm. 
  • Breedte: 9,5 cm.

Brabantia is een bedrijf opgericht in het Nederlandse dorp Aalst dat metalen en kunststof huishoudelijke producten vervaardigt. Tegenwoordig bevindt de hoofdzetel zich in Valkenswaard, Noord-Brabant. In Nederland vindt geen productie meer plaats.

Het bedrijf is begonnen in 1919 met 15 werknemers onder de naam Van Elderen & Co. Het was oorspronkelijk een metaalwarenbedrijf dat toeleverde aan de landbouw en de sigarenindustrie: melkzeven, emmers, trechters, gieters en sigarenblikjes.

Bij oprichting in 1919 had het bedrijf de naam "Van Elderen & Co". Na enige tijd is de naam veranderd in "Van Elderen's Metaalwarenfabrieken Brabantia". Vanaf ongeveer 1941 is het eerste gedeelte van de naam weggelaten, en is het alleen nog "Brabantia". "Brabantia" is het Latijnse woord voor Brabant.

Brabantia wordt in 1919 in het Nederlandse plaatsje Aalst opgericht door een groep van 15 mensen. Een familiebedrijf pur sang. Toen en nu. Met een vast geloof in eerlijke producten, gemaakt door mensen met hart voor kwaliteit. Ideeën gericht op duurzaamheid – designed for living.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Huishoud-geldkistje van Brabantia

Onderwerp / Thema
Sparen - huishoudgeld - Brabantia - houder

Decoratie
Cijfers 1 t/m 7

Categorie
Retro-Vintage - Brabantia

Kleur
Oranje

Uitgever
Brabantia

Vervaardiger
Brabantia Home Steel

Merk
Brabantia

Materiaal
Blik - metaal - verf - kunststof

Bijzonderheden
Kunststof inlay - slot met sleutel

Tijdperk
1965 - 1975

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik

Hoogte
6,00 cm

Lengte
30,00 cm

Breedte
9,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel