Vorige Artikel 266 van 468 Volgende

Vintage retro "Crisp It" ronde slakom in jadegroen met transparant deksel

Artikelnummer: TW-3494-21
€ 7,95
Voorraad 1 stuk

Vintage retro "Crisp It" ronde slakom in jadegroen met transparant deksel.

  • Vervaardiger: Tupperare Plastic Company
  • Vervaardigingsdatum: vanaf 1968

Beschrijving
Sinds 1968 in het assortiment van Tupperware. Deze jadegroene slakom voor het bewaren van diverse soorten sla en andere groenten. Uitgevoerd met een licht bollend transparant afsluitend deksel. Van onderen naar boven taps toelopend.

Conditie
Deze jadegroene slakom van Tupperware verkeert in een goede vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 12,5 cm.
  • Diameter: 19 cm.

In 1944 richtte Earl Tupper de "Tupperware Plastics Company" op. Deze Amerikaanse scheikundige (afkomstig van de firma DuPont) was een pionier in het gebruik van polyethyleen voor huishoudelijke toepassingen. Twee jaar later lanceerde Mr Tupper zijn “Wonderbowl”, een "miraculeuze" kom met een revolutionaire luchtdichte sluiting, die veel lichter en steviger was dan het traditionele glas en aardewerk.

De eerste jaren waren de producten te koop in warenhuizen, ijzerwinkels en andere handelszaken. Maar op die manier kwam de uitzonderlijke kwaliteit van de Tupperware producten niet tot haar recht. Niemand nam namelijk de tijd om aan de consumenten de voordelen van deze lucht- en waterdichte kommen te tonen en uit te leggen.

In 1948 introduceerde vice presidente Brownie Wise de Tupperware Home Party, een hele nieuwe manier om de producten rechtstreeks bij de consument te brengen. Zo konden de vele mogelijkheden van de producten persoonlijk gedemonstreerd worden. 

Land van herkomst
Orlando, Florida, U.S.A. Brussels, London, Melbourne, Toronto, Tokyo

Soort object
Jadegroene Tupperware slakom met transparant deksel

Onderwerp / Thema
Keuken - huishouden - opslaan - bewaren - groenten - sla - koelkast

Categorie
Vintage Tupperware

Kleur
Jadegroen - transparant wit

Uitgever
Earl Tupper

Vervaardiger
Tupperware Brands Corporation

Merk
Tupperware

Materiaal
Plastic - polyetheen

Tijdperk
Sinds 1968

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
12,50 cm

Diameter
18,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel