Vorige Artikel 281 van 468 Volgende

Vintage Halma van Jumbo voor 2 personen

Artikelnummer: SP-3461-21
€ 8,95
Voorraad 1 stuk

Vintage Halma van Jumbo voor 2 personen.

  • Vervaardiger: Jumbo spellen, Hausemann & Hötte bv Amsterdam
  • Vervaardigingsdatum: jaren 60

Beschrijving
Iedere speler krijgt 19 pionnen van dezelfde kleur, die hij binnen de dikke GROENE lijn van zijn hoekveld plaatst. Het speelveld wordt zodanig neergelegd, dat twee tegenover elkaar liggende hoeken naar de spelers wijzen. De bedoeling van dit spel is, de pionnen op de hoekvelden van de tegenpartij te brengen.

Bij het Halma-spel bestaat geen remise; wordt een speler door zijn tegenpartij vastgezet, dan zal hij zijn beurt zo lang voorbij moeten laten gaan, totdat de tegenpartij hem weer vrij maakt.

Speluitleg aan binnenzijde deksel.

Conditie
Dit spel verkeert in een goede vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 3,5 cm.
  • Lengte: 27,5 cm.
  • Breedte: 20 cm.

Jumbo (spellen)
Jumbo is een bekende fabrikant van bord- en gezelschapsspellen.

Engelbert Hausemann, een Duitse handelsreiziger, stichtte op 1 januari 1853 een zaak in Amsterdam, een 'Agentuur en Commissie Zaak in Kramerijen', te vergelijken met een winkel van Sinkel. Deze zaak was de voorloper van de huidige spellenuitgevers en -fabrikanten Hausemann & Hötte. 

In 1860 kwam Wilhelm Hötte (1843), de zoon van de zuster van Engelbert Hausemann als werknemer de gelederen versterken. In 1873 stichtte hij zijn eigen bedrijf. Op 27 december 1882 besloten Hausemann & Hötte samen te gaan werken als de firma Hausemann & Hötte. Deze samenwerking duurde vijf jaar, Engelbert Hausemann trok zich op 31 december 1887 op hoge leeftijd terug. De vennootschap werd ontbonden en er werd overeengekomen dat Wilhelm Hötte het bedrijf onder de bestaande firmanaam zou voortzetten.

In 1947 verscheen het eerste foldertje met Jumbospellen. Het eerste spel op de eerste pagina was Mens erger je niet!. Andere titels uit die tijd waren: Hamertje Tik, Ganzenbord, Lotto, Pim Pam Pet, Halma en Dobbertje Duik. Naast het assortiment aan spellen waren vooral Meccano en Schuco de merken die de omzet genereerden.

Naast de bekende klassiekers als Stratego, Mens erger je niet! en Pim-pam-pet bestaat het huidige assortiment onder meer uit een uitgebreide educatieve serie genaamd 'ik leer...'. De klassiekers zoals het vraag-en-antwoordspel Electro kennen een actuelere verschijningsvorm. 

In 1978 verwierf Hausemann & Hötte het predicaat 'Koninklijk'.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Halma-spel

Onderwerp / Thema
Tactiek

Decoratie
Pionnen

Categorie
Vintage spellen

Kleur
Rood - geel - blauw

Aantal spelers
Geschikt voor 2 spelers

Leeftijd
Vanaf 9 á 12 jaar

Moeilijkheidsgraad
Normaal

Taal van spelregels
Nederlands - Frans - Duits

Speelduur
15 minuten

Auteur(s)
Jumbo (Hausemann & Hötte)

Uitgever
Hausemann & Hötte bv Amsterdam

Vervaardiger
Jumbo

Merk
Jumbo

Materiaal
Karton - hout - papier

Bijzonderheden
Speluitleg aan binnenzijde deksel

Tijdperk
Jaren 60

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
3,50 cm

Lengte
27,50 cm

Breedte
20,00 cm

Inhoud
Compleet

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel