VERKOCHT

Vorige Artikel 1 van 278 Volgende

Vintage blik met een afbeelding van een engeltje, cherubijn of putti door Rafaël

Artikelnummer: BT-3435-21

Vintage blik met een afbeelding van een engeltje, cherubijn of putti door Rafaël.

  • Vervaardiger: ...
  • Vervaardigingsdatum: onbekend

Beschrijving
Vintage blikken trommel met een rechthoekige vorm uitgevoerd met een bollend scharnierend oversluitdeksel. De decoratie van dit blik bestaat uit een lichtroze ondergrond die gebaseerd is op een van de bekendere werken van de Italiaanse schilder Rafaël , te weten "De Sixtijnse Madonna". Verdere details bestaan uit diverse goudkleurige randen met een zwart craquelé effect.

Op het deksel zien we een afbeelding van een engeltje. Dit is één van de cherubijntjes (putti) van "Sistine Madonna", geschilderd door Rafaël, (Raffaello Sanzio DA Urbino), in 1514. 

Conditie
Dit blik verkeert in een nette vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 8,5 cm.
  • Lengte: 16 cm.
  • Breedte: 11 cm.


Rafaël (Urbino, 6 april 1483 – Rome, 6 april 1520) was een Italiaanse kunstschilder en architect uit de hoogrenaissance. Naast fresco's, altaarstukken en portretten heeft hij ontwerpen gemaakt voor kerken, palazzo's en wandtapijten. Een van zijn bekendste werken is de Sixtijnse madonna.

De Sixtijnse Madonna is een olieverfschilderij van de Italiaanse kunstschilder Rafaël, voltooid in 1513 of 1514. Het toont een klassieke in het rood en blauw geklede Madonna met het Christuskind, geflankeerd door heilige Sixtus en de heilige Barbara. Het geldt als een van de beroemdste schilderijen van de Italiaanse Renaissance, mede door de iconische afbeelding van de twee engeltjes aan de onderkant.

De Sixtijnse Madonna is van oorsprong een altaarstuk. Het toont een klassieke in het rood en blauw geklede Madonna met het Christuskind, geflankeerd door de heilige Sixtus en de heilige Barbara.

Een bijzondere positie in het schilderij wordt ingenomen door de twee mollige engeltjes of putti, symbolen van onschuld, die onderaan het schilderij lijken te leunen op het altaar. Ze lijken meer naar Barbara dan naar Maria te kijken, die op haar beurt weer terugkijkt, naar beneden. Compositorisch sluiten de twee figuurtjes het beeld van beneden af, waarmee een gesloten geheel wordt gecreëerd. De beide engeltjes zijn in de loop der tijd (al teruggaand tot het begin van de negentiende eeuw, toen de Duitse kunstschilder August von der Embde ze op relatief grote schaal ging kopiëren) een iconische functie gaan vervullen in de Westerse cultuur. Tegenwoordig prijken ze op posters, ansichtkaarten, koffiemokken, T-shirts en wat dies meer zij.

Land van herkomst
Onbekend

Soort object
Blikken trommel - blikken doos

Onderwerp / Thema
Blik - bewaren - opbergen

Decoratie
Cherubijntje of putti van Rafaël

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Roze - goud - meerkleurig

Vervaardiger
...

Merk
Onbekend

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Scharnierend bolvormig oversluitdeksel

Tijdperk
...

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
8,50 cm

Lengte
16,00 cm

Breedte
11,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2021 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel