VERKOCHT

Vorige Artikel 299 van 468 Volgende

Vintage blik Tomado met afbeelding van schaakstukken

Artikelnummer: BT-3420-21

Vintage blik Tomado met afbeelding van schaakstukken.

  • Vervaardiger: Van der Togt Massa Artikelen Dordrecht
  • Vervaardigingsdatum: jaren 1960 - 1970

Beschrijving
Vintage blik met afgeronde hoeken en voorzien van een los oversluitdeksel met rand. De decoratie van dit blik bestaat uit een groene ondergrond met schaakmotief en afbeeldingen van diverse schaakstukken. Op het deksel staat het schaakstuk "Paard" afgebeeld. Aan de onderkant is dit blik gemerkt met: Tomado made in Holland. 

Conditie
Dit blik verkeert in een vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 9 cm.
  • Lengte: 12 cm.
  • Breedte: 10 cm.

Tomado was een Nederlands bedrijf voor huishoudelijke producten, met name van geplastificeerd draadstaal.

Het bedrijf werd in 1923 te Dordrecht opgericht door de gebroeders Van der Togt. Tomado staat voor Van der Togt Massa Artikelen Dordrecht. Oorspronkelijk was het een klein bedrijf dat simpele behangselhaakjes uit koperdraad vervaardigde, waarmee foto's aan het behang konden worden opgehangen.

Nadat de Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen aan het bedrijfje de opdracht had gegeven om een metalen afdruiprek te ontwikkelen begon het te groeien en al spoedig werd een fabriek te Zwijndrecht geopend. Na de Tweede Wereldoorlog begon de wederopbouwperiode waarin Tomado-producten symbool stonden voor het moderne huishouden. Zij werden zeer populair en vrijwel ieder huishouden bezat wel een of meer Tomadoproducten. Door de populariteit van het merk groeide het bedrijf in de jaren 50 van de 20e eeuw zeer snel.

Begin jaren 70 van de 20e eeuw zijn de Tomadofabrieken failliet gegaan toen er een stroom van goedkope artikelen uit lage-lonenlanden op gang kwam.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Vintage blik

Onderwerp / Thema
Schaak - schaken - schaakbord - schaakstukken

Decoratie
Schaakstukken

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Groen - wit - bruin

Uitgever
Tomado

Vervaardiger
Van der Togt Massa Artikelen Dordrecht

Merk
TOMADO

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel met rand

Tijdperk
Jaren 1960 - 1970

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik en slijtage

Hoogte
9,00 cm

Lengte
12,00 cm

Breedte
10,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel