Artikel 8 van 9

Houten vintage schaal in plankvorm voor pinda's en andere snacks

Artikelnummer: CU-3356-21
€ 17,95
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Houten vintage schaal in plankvorm voor pinda's en andere snacks.

  • Vervaardiger: Thailand
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 1960 - 1970

Serveren in stijl!

Beschrijving
Vintage houten dienblad of snackschaal gemaakt van teakhout.  Deze snackschaal heeft een lange vorm als die van een peul of doppinda en is onderverdeeld in drie vakken. De houtnerf van deze snackschaal is prachtig om te zien. De handgreep is lang en heeft een schuine kant aan het uiteinde, waardoor deze een hele natuurlijke vorm heeft.

De schaal is behoorlijk stevig, is vrij hoog aan de zijkant en elk vak heeft zijn eigen specifieke vorm. Op de achterkant bevindt zich nog de originele sticker met de tekst: Original teak wood from Thailand.

Geweldige serveerschaal voor een feestje of voor een shabby chic retro-interieur!

Conditie
Deze snackplank verkeert in een nette staat met minimale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 3,2 cm.
  • Lengte: 42 cm.
  • Breedte: 9 cm.

De pinda (Arachis hypogaea), ook wel aardnoot, grondnoot, olienoot of apennoot genoemd, is, ondanks al deze namen, botanisch gezien geen noot, maar een peulvrucht met daarin twee of drie zaden. De pindaplant behoort zoals alle peulvruchtdragenden tot de vlinderbloemenfamilie (Leguminosae oftewel Fabaceae).

De bloem bevindt zich bovengronds, en daaruit ontwikkelt zich na bevruchting een peul met meestal twee zaden. Daarna ondergaat de vrucht een bijzondere ontwikkeling: de stengel waaraan de peul groeit wordt langer en boort zich in de grond. Dit deel van de stengel wordt een carpofoor of vruchtdrager genoemd. Onder de grond rijpt de vrucht en gaat vervolgens, onder natuurlijke omstandigheden, over tot ontkieming.

De pindaplant is een eenjarige plant die afkomstig is uit Zuid-Amerika en door de Spanjaarden in de 16e eeuw in tropische en subtropische gebieden over de gehele wereld werd verspreid.

Land/Plaats van herkomst
Thailand

Soort object
Houten snackschaal

Onderwerp / Thema
Teakhout - snacks - snackplank

Categorie
Curiosa

Kleur
Teakhout

Vervaardiger
Original teak wood from Thailand

Merk
Thailand

Materiaal
Teak wood

Bijzonderheden
Houten snackschaal in de vorm van een peul

Tijdperk
Jaren 1960 - 1970

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
3,20 cm

Lengte
42,00 cm

Breedte
9,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel