Vorige Artikel 5 van 10 Volgende

Vintage schotelwarmer of rechaud van Brabantia in bruintinten met bloemenpatroon

Artikelnummer: RV-3213-21
€ 12,50
Voorraad 1 stuk

Vintage schotelwarmer of rechaud van Brabantia in bruintinten met bloemenpatroon. 

  • Vervaardiger: Brabantia Home Steel
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 1970

Beschrijving
Een rechaud is een voorwerp om schotels met spijzen warm te houden. Kenmerkend voor een rechaud is dat het zo gemaakt is dat er een pan, bord of schaal boven een warmtebron geplaatst kan worden. De warmtebron is dikwijls voldoende om gerechten warm te houden, om gerechten op te warmen zijn rechauds niet geschikt. Voor huishoudelijk gebruik worden rechauds met waxinelichtjes het vaakst gebruikt. 

Een andere vorm van een rechaud is het theelicht. Hierbij gaat het dan om een wat kleiner rechaud dat voorzien is van één waxinelichtje, waarop een theepot gezet kan worden. Aan deze gebruikswijze dankt het waxinelichtje dan ook de veelgebruikte bijnaam theelichtje.

Conditie
Deze Brabantia rechaud verkeert in een vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Afmetingen 

  • Hoogte: 7 cm.
  • Lengte: 34 cm. 
  • Breedte: 15 cm. 
     


 

Brabantia is een bedrijf opgericht in het Nederlandse dorp Aalst dat metalen en kunststof huishoudelijke producten vervaardigt. Tegenwoordig bevindt de hoofdzetel zich in Valkenswaard, Noord-Brabant. In Nederland vindt geen productie meer plaats.

Het bedrijf is begonnen in 1919 met 15 werknemers onder de naam Van Elderen & Co. Het was oorspronkelijk een metaalwarenbedrijf dat toeleverde aan de landbouw en de sigarenindustrie: melkzeven, emmers, trechters, gieters en sigarenblikjes.

Het bedrijf groeide en het richtte in 1948 een verkooporganisatie in België op. In 1957 werd een fabriek in Valkenswaard, en in 1963 werd een fabriek in Overpelt geopend, terwijl in 1964 de Eerste Groninger Apparaten- en Metaalwarenfabriek (EGAM) te Roden werd overgenomen. Vervolgens werden verkooporganisaties opgericht in Frankrijk (1966), in het Verenigd Koninkrijk (1973) en in Zwitserland (1975).

Bij oprichting in 1919 had het bedrijf de naam "Van Elderen & Co". Na enige tijd is de naam veranderd in "Van Elderen's Metaalwarenfabrieken Brabantia". Vanaf ongeveer 1941 is het eerste gedeelte van de naam weggelaten, en is het alleen nog "Brabantia". "Brabantia" is het Latijnse woord voor Brabant.

Brabantia wordt in 1919 in het Nederlandse plaatsje Aalst opgericht door een groep van 15 mensen. Een familiebedrijf pur sang. Toen en nu. Met een vast geloof in eerlijke producten, gemaakt door mensen met hart voor kwaliteit. Ideeën gericht op duurzaamheid – designed for living.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Rechaud - theelicht - schotelwarmer - warmhoudplaatje

Onderwerp / Thema
Voedsel - warmhouden - eettafel - camping

Decoratie
Bloemen in bruintinten

Categorie
Retro-Vintage - Brabantia

Kleur
Bruin - beige - chroom

Uitgever
Brabantia

Vervaardiger
Brabantia Home Steel

Merk
Brabantia

Materiaal
Blik - metaal - chroom - verf

Bijzonderheden
Twee pits - voor 2 kaarsen/waxinelichtjes

Tijdperk
1970 - 1980

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik en slijtage

Hoogte
7,00 cm

Lengte
34,00 cm

Breedte
15,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel