Vorige Artikel 7 van 10 Volgende

Vintage Brabantia broodtrommel met klapdeksel - Decor Shadow-bruin Jaren 70

Artikelnummer: RV-3203-21
€ 22,50
Voorraad 1 stuk

Vintage Brabantia broodtrommel met klapdeksel - Decor Shadow-bruin Jaren 70. 

  • Vervaardiger: Brabantia Home Steel
  • Vervaardigingsdatum: 1970 - 1980

Beschrijving
Vintage broodtrommel van het oer-Nederlandse merk Brabantia en uitgevoerd met een klapdeksel. De decoratie van deze broodtrommel bestaat uit de kleur bruin die verloopt in tinten. Dit decor staat bekend als Shadow-bruin: twee tinten bruin, met de hand gespoten. Chromen handvat.

Conditie
Deze Brabantia broodtrommel verkeert in een originele vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 18 cm. 
  • Lengte: 46 cm.
  • Breedte: 26 cm.

Brabantia is een bedrijf opgericht in het Nederlandse dorp Aalst dat metalen en kunststof huishoudelijke producten vervaardigt. Tegenwoordig bevindt de hoofdzetel zich in Valkenswaard, Noord-Brabant. In Nederland vindt geen productie meer plaats.

Het bedrijf is begonnen in 1919 met 15 werknemers onder de naam Van Elderen & Co. Het was oorspronkelijk een metaalwarenbedrijf dat toeleverde aan de landbouw en de sigarenindustrie: melkzeven, emmers, trechters, gieters en sigarenblikjes.

Bij oprichting in 1919 had het bedrijf de naam "Van Elderen & Co". Na enige tijd is de naam veranderd in "Van Elderen's Metaalwarenfabrieken Brabantia". Vanaf ongeveer 1941 is het eerste gedeelte van de naam weggelaten, en is het alleen nog "Brabantia". "Brabantia" is het Latijnse woord voor Brabant.

Brabantia wordt in 1919 in het Nederlandse plaatsje Aalst opgericht door een groep van 15 mensen. Een familiebedrijf pur sang. Toen en nu. Met een vast geloof in eerlijke producten, gemaakt door mensen met hart voor kwaliteit. Ideeën gericht op duurzaamheid – designed for living.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Broodtrommel

Onderwerp / Thema
Brood - banket - bewaartrommel - opberger

Decoratie
Tinten bruin

Categorie
Retro-Vintage - Brabantia

Kleur
Shadow-bruin - chroom

Uitgever
Brabantia

Vervaardiger
Brabantia Home Steel

Merk
Brabantia

Materiaal
Blik - metaal - verf - chrome

Bijzonderheden
Klapdeksel - Shadow-bruin

Tijdperk
1970 - 1980

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
18,00 cm

Lengte
46,00 cm

Breedte
26,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel