VERKOCHT

Artikel 663 van 1024

Vintage brocante houten sigarenplank of sigarenmal van Karl Hart, Schwetzingen Nr. 39003

Artikelnummer: CU-3157-21

Vintage brocante houten sigarenplank of sigarenmal van Karl Hart, Schwetzingen Nr. 39003.

  • Vervaardiger: Karl Hart
  • Vervaardigingsdatum: rond 1950

Beschrijving
Langwerpige rechthoekige sigarenmal van hout, bestaande uit twee helften. Het onderste gedeelte heeft 20 uitsparingen voor sigaren en links en rechts een gat. Het deksel heeft 20 kapjes voor op de sigaren en aan de zijkanten een pen of ookwel deuvel genoemd (de zogenaamde pen- en gat verbinding). Op de bovenkant van het deksel is ingebrand binnen een kader: "Karl Hart Nr. 39003". 

Deze twee-delige sigarenplank voor 20 kleine sigaren is in een nette brocante staat. Leuk om te combineren met bijvoorbeeld oude sigarenblikjes! Aan de achterkant van de plank bevindt zich een mogelijkheid om de plank eventueel verticaal op te hangen aan de muur.

Conditie
Deze tweedelige sigarenmal verkeert in een nette vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving

Afmetingen

  • Hoogte: 4 á 6 cm. 
  • Lengte: 56 cm. 
  • Breedte: 16,8 cm. 

De sigaar bestaat uit versneden tabak, het zogenaamde binnengoed, waaromheen het omblad wordt gerold, een voorbewerkt tabaksblad. Dan heeft men een zogenaamde pop (Z.Ned) of bosje (N.Ned). Hieromheen wordt dan het dekblad gewikkeld, waarna de sigaar compleet is. 

De gebruikte tabak werd bevochtigd en het binnengoed werd in het omblad gerold tot een model dat pop werd genoemd. Dit geschiedde in een sigarenmal die bestond uit twintig schuitjes. 

Land van herkomst
Duitsland

Soort object
Sigarenmal - sigarenplank

Onderwerp / Thema
Beroepen - mallen - sigaren

Categorie
Curiosa - retro/vintage

Kleur
Blank hout

Vervaardiger
Karl Hart, Schwetzingen

Merk
Karl Hart

Materiaal
Hout

Bijzonderheden
Twee-delige sigarenplank voor 20 kleine sigaren

Tijdperk
Rond 1950

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
4,00 cm á 6,00 cm

Lengte
56,00 cm

Breedte
16,60 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel