A R C H I E F

Vorige Artikel 287 van 1399 Volgende

Ronde vintage Mackintosh's Quality Street blikken snoeptrommel

Artikelnummer: BT-3113-20

Ronde vintage Mackintosh's Quality Street blikken snoeptrommel.

  • Vervaardiger: John Mackintosh
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 60

Beschrijving
Zeldzaam snoepblik van Mackintosh voor Quality Street met een ronde vorm en uitgevoerd met een los oversluitdeksel. De decoratie van dit blik bestaat uit een witte ondergrond met oranje details. Op het deksel staat een afbeelding van een vogelverschrikker in een akker samen met de bekende dame en de soldaat met hun hondje.

Op de zijkant van deze blikken trommel staat een serie van zes verschillende afbeeldingen.

Conditie
Dit snoepblik van Mackintosh verkeert in een originele vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving. 

Formaat

  • Hoogte: 6,5 cm.
  • Diameter: 18 cm.

Quality Street is de merknaam van een reeks snoepjes in de vorm van bonbons.

Quality Street werd in 1936 gecreëerd door de firma Mackintosh's en vernoemd naar het gelijknamige toneelstuk van James Barrie, dat toen verfilmd werd. Thans wordt Quality Street door Nestlé verspreid.

Quality Street bestaat in ronde blikken trommels en in rechthoekige kartonnen doosjes. Op de blikken staat vaak een afbeelding van twee personages uit het toneelstuk. De hoofdkleur is steeds paars.

Mackintosh's was een Britse banketbakkerij die vooral bekend stond om Mackintosh's Toffee en om merken als Quality Street en Rolo.

Het bedrijf werd opgericht door John Mackintosh (1868-1920) en zijn vrouw Violet (geboren Taylor), die een banketbakkerij in Halifax kochten met hun gezamenlijke spaargeld van £ 100 in 1890, het jaar dat ze trouwden. Violet, die voor haar huwelijk een banketbakker was, runde de winkel en haar man bleef werken in een katoenspinnerij. Om klanten aan te trekken, besloten ze een speciale toffee te verkopen. Violet ontwikkelde een recept waarin de traditionele, broze Engelse butterscotch werd gemengd met zachte, Amerikaanse karamel, en ze verkochten de toffee als Mackintosh's Celebrated Toffee. Het succes van de toffee stelde Mackintosh in staat om het bedrijf tegen 1894 buiten Halifax uit te breiden. Het was zelfs zo succesvol dat het "uiteindelijk het populaire begrip van de term 'toffee', voorheen een beschrijving van elk gesuikerd of gekookt zoet snoepje, veranderde".

Mackintosh's ging door met het ontwikkelen van merken zoals Quality Street (1936), Rolo (1938), Caramac (1959) en Toffee Crisp (1963).

In 1969 fuseerde het bedrijf met Rowntree's en vormde Rowntree Mackintosh Confectionery, dat zelf in 1988 werd overgenomen door Nestlé.

Land van herkomst
Engeland

Soort object
Blikken snoeptrommel - snoepblik

Onderwerp / Thema
Snoep - trommel - blik - Quality Street - Mackintosh - productverpakking - toffee

Decoratie
Vogelverschrikker - dame in paarse hoepelrok - soldaat - hondje

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Wit - oranje - meerkleurig

Uitgever
John Mackintosh

Vervaardiger
Nestlé - Rowntree Mackintosh Ltd.

Merk
Mackintosh's Quality Street

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel

Tijdperk
Jaren 60

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
6,50 cm

Diameter
18,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel