VERKOCHT

Vorige Artikel 295 van 1399 Volgende

Vintage aardewerk West-Germany vaas geproduceerd door Scheurich Keramik model 205-32

Artikelnummer: AW-3102-20

Vintage aardewerk West-Germany vaas geproduceerd door Scheurich Keramik model 205-32

  • Vervaardiger: Scheurich Keramik, Kleinheubach West-Duitsland
  • Vervaardigingsdatum: 1974

Beschrijving
Hoge vintage aardewerk vaas uit het jaar 1974 en gemaakt van witte klei door Scheurich Keramik, Kleinheubach West Duitsland. Deze vaas heeft een stijlvolle slanke vorm en een mooie geglazuurde kleurencombinatie van donkerbruin met beige-groen gewolkt. Aan de onderkant in reliëf gemerkt met W.Germany 205-32

Conditie
Deze aardewerk West-Germany vaas verkeert in een vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Kleine chip aan top rand vaas. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte 32 cm.
  • Diameter: 11,5 cm.

Scheurich maakt altijd gebruik van witte klei. De vazen zijn gesigneerd met ' W.GERMANY ' of ' WEST GERMANY' gevolgd door drie cijfers (die het modelnummer duiden), een streepje en twee cijfers (die de hoogte van de vaas aangeven). 

Scheurich werd 1928 opgericht door Alois Scheurich en zijn neef Fridolin Greulich als groothandel in glas, porselein en keramiek. In 1938 vestigde Scheurich zich in Kleinheubach (70 kilometer ten zuidoosten van Frankfurt am Main). In 1948 begon men met de fabricage van huishoudkeramiek.

In 1954 stopte Scheurich met de groothandelsactiviteiten en richtte zich helemaal op het zelf vervaardigen van keramiek. Aanvankelijk maakten ze vooral bowlschalen en asbakken, maar ze stapten al snel over op vazen en bloempotten. 

Scheurichs hegemonie begon aan het eind van de jaren zestig. Scheurich hield zijn prijzen laag en gecombineerd met in de smaak vallende designs zorgde dat voor een miljoenenomzet. De strategie van Scheurich daarbij was om dezelfde modellen telkens van andere decoraties te voorzien. De ontwerpen werden twee maal per jaar aan de veranderende smaak van het publiek aangepast. 

Land van herkomst
West-Duitsland

Soort object
Aardewerk vaas (West-Germany)

Onderwerp / Thema
Aardewerk - vaas - Scheurich Keramik - West-Germany

Decoratie
Bruin met beige-groen gewolkt glazuur

Categorie
Aardewerk - keramiek

Kleur
Bruin - beige-groen gewolkt

Vervaardiger
Scheurich

Merk
Scheurich West-Germany

Materiaal
Witte klei - aardewerk - keramiek - glazuur

Bijzonderheden
Model 205-32

Tijdperk
1974

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik en slijtage

Hoogte
32,00 cm

Diameter
11,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel