A R C H I E F

Vorige Artikel 296 van 1099 Volgende

Vintage jaren 60/70 aardewerk West-Germany bloempot

Artikelnummer: AW-3101-20

Vintage jaren 60/70 aardewerk West-Germany bloempot.

  • Vervaardiger: 
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 1960 - 1970

Beschrijving
Grote bloempot in een vintage staat van gebakken witte klei en geglazuurd in de zogenaamde Fat Lava stijl. Donkerbruin met rood en aan de binnenzijde bruin. Aan de onderkant is deze bloempot gemerkt met made in W.Germany.

Conditie
Deze West-Germany bloempot van aardewerk/keramiek verkeert in een vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 16,4 cm.
  • Diameter: 19,5 cm.

West-Germany aardewerk
West-Duitse kunstaardewerk is in wezen een term die de periode van 1949-1990 beschrijft en werd de vroege manier om dit soort aardewerk te beschrijven. Dit kwam omdat het land van herkomst, met cijfers die de vorm en grootte aanduiden, vaak het enige "merkteken" op de onderzijde was. Hoewel bedrijfsnamen nu bekender zijn en veel items worden toegeschreven aan specifieke makers, wordt de meer algemene term "West-Duits aardewerk" nog steeds algemeen gebruikt. "Fat Lava" is een populaire term die strikt verwijst naar een vrij kleine subcategorie van glazuren, maar maar al te vaak ten onrechte wordt gebruikt als synoniem voor West-Germay aardewerk. West-Duitsland begon in 1949: de Tweede Wereldoorlog eindigde in 1945, de volgende 4 jaar waren het"zone" -tijdperk met het land in de "US Zone", "Russian / Soviet Zone", "British Zone" en "French Zone", en het was 1949 toen de Oost / West-divisie de zones verving.

Het werk van de belangrijkste producenten in deze stijl concentreerde zich op enkele decoratieve items zoals vazen, kannen en schalen, in plaats van servies. Er was een relatief groot aantal basisvormen en ze werden gemaakt van van gewone klei. Deze waren zwaar gedecoreerd, meestal met een grote verscheidenheid aan glazuur-effecten in meer dan één kleur, waarvan vele met dikke voorgevormde glazuren. De producten droegen soms gegoten patronen of ingesneden versieringen (zoals in de 'Vetter'-schaal), maar glazuurkleuren wekten meestal de indruk dat ze werden geplaatst door vloeien of borstelen, in plaats van nauwkeuriger te schilderen. Figuurlijke decoratie is niet erg gebruikelijk, en meestal op planten gebaseerd wanneer het voorkomt.

Een gangbare stijl van basisteken was "W. Duitsland", xxx vormnummer / of - xx hoogte in cm. De naam van de fabrikant werd vaak gedragen op een zelfklevende sticker die opvallend op het product was bevestigd. Deze stickers zijn in de loop der tijd meestal verloren gegaan.

Land van herkomst
West-Duitsland

Soort object
Aardewerk bloempot (West-Germany)

Onderwerp / Thema
Aardewerk - keramiek - West-Germany - bloempot

Decoratie
Rode vlakken

Categorie
Aardewerk - keramiek

Kleur
Donkerbruin - rood - bruin

Merk
West-Germany

Materiaal
Geglazuurde witte klei - aardewerk - keramiek

Tijdperk
Jaren 60/70

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik en slijtage

Hoogte
16,40 cm

Diameter
19,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel