A R C H I E F

Vorige Artikel 253 van 2904 Volgende

Vintage aardewerk West-Germany vaas door Scheurich, model 206-27

Artikelnummer: AW-3099-20

Vintage aardewerk West-Germany vaas door Scheurich model 206-27

  • Vervaardiger: Scheurich
  • Vervaardigingsdatum: 1970

Beschrijving
27 cm. hoge vaas gemaakt van geglazuurde witte klei door de firma Scheurich Keramik, Kleinheubach  uit voormalig West-Duitsland.  De decoratie van de vaas bestaat uit glazuur in de kleurencombinatie donkerbruin met oranje. De vaas is aan de onderkant gemerkt met W.Germany 206-27

Conditie
Deze aardewerk vaas van Scheurich (West-Germany) verkeert in een vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Klein chipje op de standring aan de onderzijde. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 27 cm.
  • Diameter: 11 cm.

Scheurich maakt altijd gebruik van witte klei. De vazen zijn gesigneerd met ' W.GERMANY ' of ' WEST GERMANY' gevolgd door drie cijfers (die het modelnummer duiden), een streepje en twee cijfers (die de hoogte van de vaas aangeven). 

Scheurich werd 1928 opgericht door Alois Scheurich en zijn neef Fridolin Greulich als groothandel in glas, porselein en keramiek. In 1938 vestigde Scheurich zich in Kleinheubach (70 kilometer ten zuidoosten van Frankfurt am Main). In 1948 begon men met de fabricage van huishoudkeramiek.

In 1954 stopte Scheurich met de groothandelsactiviteiten en richtte zich helemaal op het zelf vervaardigen van keramiek. Aanvankelijk maakten ze vooral bowlschalen en asbakken, maar ze stapten al snel over op vazen en bloempotten. 

Scheurichs hegemonie begon aan het eind van de jaren zestig. Scheurich hield zijn prijzen laag en gecombineerd met in de smaak vallende designs zorgde dat voor een miljoenenomzet. De strategie van Scheurich daarbij was om dezelfde modellen telkens van andere decoraties te voorzien. De ontwerpen werden twee maal per jaar aan de veranderende smaak van het publiek aangepast. 

Land van herkomst
West-Duitsland

Soort object
geglazuurde aardewerk vaas (West-Germany)

Onderwerp / Thema
Vaas - aardewerk - keramiek - glazuur - West-Germany - Scheurich

Decoratie
Overvloeiend glazuur in donkerbruin en oranje

Categorie
Aardewerk - keramiek

Kleur
Donkerbruin - oranje

Vervaardiger
Scheurich

Merk
Scheurich

Materiaal
Witte klei - aardewerk - keramiek - glazuur

Bijzonderheden
Model 206-27

Tijdperk
1970

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik

Hoogte
27,00 cm

Diameter
11,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2023 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel