VERKOCHT

Vorige Artikel 252 van 2905 Volgende

Vintage sigarenblik van "ERNST CASIMIR", afbeeldingen van schilderijen van Rembrandt

Artikelnummer: BT-3096-20

Vintage sigarenblik van "ERNST CASIMIR", afbeeldingen van schilderijen van Rembrandt.

  • Vervaardigingsdatum: 1965 - 1990 
  • Vervaardiger: Ernst Casimir

Beschrijving  
Vintage blikken doos voor sigaren van het merk: "ERNST CASIMIR". Rechthoekig blik met afgeronde hoeken. Versierd met reproducties van schilderijen van Rembrandt, op het deksel de Nachtwacht, voorzijde de Staalmeesters, Zijkant zelfportret Rembrandt. 

Conditie
Dit blik verkeert in een nette vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 8,2 cm.
  • Lengte: 19,6 cm.
  • Breedte: 11,8 cm.

Rembrandt Harmenszoon van Rijn (Leiden, 15 juli 1606 – Amsterdam, 4 oktober 1669) was een Nederlandse kunstschilder, etser en tekenaar. Hij geldt algemeen als een van de grootste schilders en etsers in de Europese kunst, en als de belangrijkste Hollandse meester van de 17e eeuw. Rembrandt vervaardigde in totaal ongeveer driehonderd schilderijen, driehonderd etsen en tweeduizend tekeningen. Zijn werk behoort tot de barok en is zichtbaar beïnvloed door het caravaggisme, alhoewel hij nooit in Italië is geweest. Zijn opmerkelijke beheersing van het spel met licht en donker, waarbij hij vaak scherpe contrasten (clair-obscur) gebruikte om zo de toeschouwer de voorstelling binnen te voeren, leidde tot levendige scènes vol dramatiek. 


Rembrandt schilderde de "De Nachtwacht" of Het korporaalschap van Frans Banning Cocq en luitenant Willem Ruytenburgh maakt zich gereed, tussen rond 1640 en 1642. Het meesterwerk, dat waarschijnlijk rond 1796-1797 voor het eerst De Nachtwacht werd genoemd, was besteld voor de nieuwe Kloveniersdoelen, verzamelplaats voor de musketiers van verschillende schutterijen. Rembrandt nam afstand van de conventie om dergelijke schuttersstukken stijf en formeel af te beelden en het is dan ook meer een actiescène dan een opstelling. Hij toonde een deel van de burgerwacht van wijk II, afkomstig tussen de Damrak en de Nieuwendijk als het vendel bij de poort staat opgesteld en wil optrekken met opgestoken lansen of pieken.


De staalmeesters is de naam waaronder het schilderij De waardijns van het Amsterdamse lakenbereidersgilde bekend staat. Het werd in 1662 vervaardigd door de Hollandse kunstschilder Rembrandt van Rijn. Het werk, gedateerd op het tafelkleed met 1662, was tot 1771 te bezichtigen in het Staalhof, vervolgens in het stadhuis op de Dam, sinds 1808 in het Trippenhuis en vanaf 1885 in het Rijksmuseum te Amsterdam. Het schilderij is eigendom van de gemeente Amsterdam.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Sigarenblik - blikken trommel - sigarendoos

Onderwerp / Thema
Sigaren - Ernst Casimir - Rembrandt - verpakking - schilderij

Decoratie
Rembrandt - Nachtwacht - Staalmeesters

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Meerkleurig

Merk
ErnstCasimir

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Scharnierend deksel - schilderijen van Rembrandt

Tijdperk
1965 - 1990

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik en slijtage

Hoogte
18,20 cm

Lengte
19,60 cm

Breedte
11,80 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2023 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel