A R C H I E F

Vorige Artikel 302 van 1099 Volgende

Vintage blik Etabl. J. Schuybroek S.A. Hoboken. Anvers

Artikelnummer: BT-3090-20

Vintage blik Etabl. J. Schuybroek S.A. Hoboken. Anvers

  • Vervaardiger: Schuybroek
  • Vervaardigingsdatum: 1945 - 1955

Beschrijving
Vintage blik met een geschulpte vorm en uitgevoerd met een los oversluitdeksel met rolrand. De decoratie van dit charmante blik bestaat uit een lichtgele ondergrond met diverse afbeeldingen uit het Victoriaanse tijdperk. 

Afbeelding op deksel: een man en vrouw in Victoriaanse kledij. Op de lange zijden een koets en rijtuig met ingespannen paarden. Op de korte zijde een jongen en meisje. Op de andere kant een jonge vrouw met paraplu. 

Gemerkt op de achterzijde van het deksel met: Etabl. J. Schuybroek S.A. Hoboken. Anvers. 

Conditie
Dit blik verkeert in een vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Meest in het oog springend een reeks getallen op het deksel. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 6 cm. 
  • Lengte: 13,5 cm.
  • Breedte: 10 cm.

Het Victoriaans tijdperk van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Ierland was een tijdperk tijdens het bewind van koningin Victoria van 1837 tot 1901. De periode wordt gezien als een tijd van voorspoed in Groot-Brittannië. Tijdens deze periode ontstond er in dat land een welopgevoede middenklasse. Dit was te danken aan het profijt van de overzeese gebieden van het Britse Rijk, net als de industriële ontwikkelingen binnen Groot-Brittannië. 

Onder Victoria was Groot-Brittannië de toonaangevende natie op de wereld en het Britse Rijk een wereldrijk. Hoe men in Groot-Brittannië over de zaken dacht, werd over bijna de gehele wereld van belang geacht. 

In de Victoriaanse tijd was men zeer preuts. Niet voor niets staat de Victoriaanse tijd bekend als 'de eeuw van de kuisheid'.

Land van herkomst
België

Soort object
Blikken doosje

Onderwerp / Thema
Blik - doosje - verpakking

Decoratie
Man - vrouw - Victoriaanse kledij - koets - rijtuig - paarden - jongen en meisje - vrouw met paraplu.

Categorie
Vintage tins

Kleur
Geel - meerkleurig

Vervaardiger
Etabl. J. Schuybroek S.A. Hoboken

Merk
Schuybroek

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel

Tijdperk
1945 - 1955

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik en slijtage

Hoogte
6,00 cm

Lengte
13,50 cm

Breedte
10,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel