A R C H I E F

Vorige Artikel 361 van 1399 Volgende

Vintage blikken trommel met een afbeelding van de Engelse vossenjacht

Artikelnummer: BT-3028-20

Vintage blikken trommel met een afbeelding van de Engelse vossenjacht. 

  • Vervaardiger: 6MB Container Made In England
  • Vervaardigingsdatum: jaren 50/60

Beschrijving
Rechthoekig vintage blik uitgevoerd met een scharnierend oversluitdeksel. De decoratie van dit blik bestaat uit een goudkleurige ondergrond met donkerbruine details. Het deksel toont een afbeelding van de Engelse vossenjacht met diverse ruiters te paard en een meute jachthonden.

De voor en achterzijde zijn versierd met fazant, vos en patrijs. Aan allebei de kopse kanten een afbeelding van een hondenkop. 

Conditie
Dit blik verkeert in een originele vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving. 

Afmetingen

  • Hoogte: 8 cm. 
  • Lengte: 23,5 cm. 
  • Breedte: 13 cm. 

Vossenjacht (jacht)
Een vossenjacht is een georganiseerde jachtpartij waarbij veelal een groep ruiters te paard met behulp van een meute jachthonden zoals foxterriërs een vos achtervolgt en in het nauw drijft.

De Nederlandse variant van dit soort veldritten binnen de paardensport wordt 'slipjacht' genoemd. Hierbij wordt geen echte vos achtervolgd maar wordt het reukspoor voor de honden uitgezet door met geurstof besprenkelde lappen over de te volgen route te slepen. Deze variant staat internationaal bekend als "Hubertusrit". De ruiters gaan traditioneel gekleed in een chic jachttenue bestaande uit zwarte of tweekleurige rijlaarzen, witte rijbroek, rode of zwarte rijjas, rijhandschoenen, rijzweep en een ruitercap of hoge hoed.

De drijfjachten op echte vossen waren een traditie op het Engelse platteland, waartegen steeds meer, soms zelfs gewelddadig, protest kwam van militante dierenbeschermers. Sinds 2004 is deze traditionele vorm van jacht in Engeland verboden door de hunting act. Ondanks het verbod wordt de sport hier en daar nog gewoon beoefend, voornamelijk door welgestelden, die zich deze sport nog kunnen permitteren en voor wie het een belangrijk sociaal evenement vormt.

In Angelsaksische landen spreekt men van een steeplechase om een vergelijkbare snelle rit over een ruim hindernisparcours aan te duiden. Deze race vormt een gestileerde variant van de oorspronkelijke vossenjachten te paard.

Land van herkomst
Onbekend

Soort object
Blikken trommel - blikken doos - koektrommel

Onderwerp / Thema
Engelse vossenjacht - paarden - meute - honden

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Goudkleurig - bruin - meerkleurig

Uitgever
...

Vervaardiger
...

Merk
6MB Container Made In England

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Scharnierend oversluitdeksel

Tijdperk
1950 - 1960

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
8,00 cm

Lengte
23,50 cm

Breedte
13,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel