A R C H I E F

Vorige Artikel 365 van 1099 Volgende

Langwerpige brocante blikken doos met reliëfdeksel voor Carro's, chocolaad van DRIESSEN

Artikelnummer: BT-3023-20

Langwerpige brocante blikken doos met reliëfdeksel voor Carro's, chocolaad van DRIESSEN.

  • Vervaardiger : A. Driessen
  • Vervaardigingsdatum: 1920 / 1970 

Beschrijving
Langwerpige rechthoekige blikken doos uitgevoerd met een scharnierend oversluitdeksel zonder naden, waarop in reliëf 28 chocolaadjes met de merknaam Carro. Het scharnier betreft een omhangscharnier. 

De decoratie van dit blik bestaat uit een bruine ondergrond met goudkleurige randen, belettering en onder- en binnenkant. Het blik heeft een gefelste bodem en zijnaad. 

Tekst: DRIESSEN CHOCOLAAD CARRO'S. Made in Rotterdam, Holland. Netto 1/2 kilo. Op bodem in reliëf: NV Cacao-&  Chocolaad Fabrieken A. Driessen. 

Conditie
Dit blik verkeert in een brocante staat met patina. Gebruikssporen en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 4.6 cm.  
  • Lengte: 28.3 cm.
  • Breedte: 10.7 cm. 

A. Driessen is een Nederlandse merknaam van chocolade. De fabriek van A. Driessen was sinds 1820 gevestigd in Rotterdam. 

De grondstof cacao kwam uit de toenmalige kolonie Suriname. In 1854 werd de Driessen Cacao en Chocolaadfabriek in de Rotterdamse wijk Rubroek in gebruik genomen. Later werd het bedrijf verplaatst naar de Rechter Rottekade. 

In 1871 kreeg het bedrijf het predicaat hofleverancier. In 1893 werd de fabriek uitgebreid en tegen het einde van de eeuw was Driessen een van de belangrijkste chocoladebedrijven in Nederland. Na het uitbreken van een crisis op de cacaomarkt in 1907 stegen de grondstofprijzen fors. Het was echter de beurskrach van 1929 en de daaropvolgende Grote Depressie die de fabriek de das omdeed. In 1935 werd Driessen overgenomen door de Bredase chocoladefabriek Kwatta. Na meer dan een eeuw kwam er een einde aan het eens zo fameuze bedrijf. 

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Blikken chocoladedoos

Onderwerp / Thema
Blik - Chocolaad - Carro's - Driessen - Rotterdam - productverpakking

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Bruin - goudkleurig

Uitgever
A. Driessen

Vervaardiger
A. Driessen Chocolaad

Merk
Driessen Chocolaad Carro's

Materiaal
Blik - metaal

Bijzonderheden
Scharnierend oversluitdeksel met 28 chocolade reliëfjes

Tijdperk
1920 - 1970

Kwaliteit
Brocante met sporen van gebruik en slijtage

Hoogte
4,60 cm

Lengte
28,30 cm

Breedte
10,70 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel